Beloften ADO Den Haag Vrouwen in Alkmaar van zegepad

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen zijn zaterdag onttroond als mede-koploper van de Eerste Divisie (de nieuwe naam van de beloftencompetitie). In Alkmaar was de winst voor de beloften van AZ.

Onder niveau

De Haagse beloften bleven in de kaasstad duidelijk onder het niveau wat dit seizoen overtuigende zeges op Ajax en PEC Zwolle had opgeleverd. De thuisclub toonde in de duels een grotere wil om te winnen. Toch kwamen de gasten tegen de verhouding in op voorsprong. Gelanceerd door een bal over de Alkmaarse laatste linie omspeelde topschutter Iris Remmers de doelvrouw en trof doel: 0-1. Die welkome opsteker veranderde het spelbeeld niet. Nog voor de pauze had AZ de achterstand omgezet in een voorsprong van 2-1.

2e Helft

In de tweede helft kwam ADO Den Haag wat beter voor de dag. De Haagse aanval drong vaker door tot de zone van de waarheid, maar te vaak werd verzuimd om het doel onder vuur te nemen. Zo bleef een gelijkmaker uit en diep in blessuretijd moest doelvrouw Loïs Wieringa een derde tegentreffer toestaan: 3-1.

Volgend duel

Zaterdag 7 oktober nemen de beloften het op Houtrust op tegen Feyenoord (aftrap 17.00 uur).

Doelpuntenregen meidenteams

Bij de thuiswedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen tegen PEC Zwolle zorgde het meidenteam onder 16 voor een roze confettiregen. Zelf ondergingen de meiden in de uitwedstrijd tegen de jongens onder 15 van Die Haghe een fikse pandoering. Op de eindstand van 5-0 viel weinig af te dingen.

Monsterscore meiden O17

De meiden onder 17 maakten opnieuw duidelijk dat zij vele maten te groot zijn voor de indeling in de Derde Klasse door de KNVB. Op Houtrust werden de meiden van KMD op een doelpuntenregen getrakteerd. Nadat haar ploeggenoten Inge van Lenthe (3), Sacha Horsman (2), Amy Dekkers, Lotte Vermeulen (3), Nathalja Wijnants, Sienna in ’t Veld (3) en Isabella Pieters het goede voorbeeld hadden gegeven, bepaalde doelvrouw Dille de Kuiper uit een strafschop de eindstand op 15-0 !

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol