HRC 1 verliest van DIOK. HRC 2 wint wel

Klokke 4 uur was het in Leiden de beurt aan het eerste van HRC. Het team slaagde er – net als HRC 2 in de voorafgaande wedstrijd / in snel punten op het bord te zetten; nu was het al in 2de minuut raak. De penalty kick van David Weersma verdween tussen de palen (0-3).

Maar wat HRC kon, lukte DIOK ook: in 6de minuut kwam het thuisteam op gelijke hoogte door penalty kick (3-3). En de gastheren pakten daarop lekker door. In 14de minuut drukten ze een try met conversie (10-3). Dat herhaalde ze in 21 ste minuut (17-3). En hoewel het thuis team vervolgens een gele kaart voor de kiezen kreeg, wist HRC het niet om te buigen. In de 35ste minuut verzilverde DIOK een penalty en liep het uit tot 20-3. In de 40ste minuut pakte de Haagse ook nog een gele kaart en DIOK benutte de penalty zodat het Haagse vlaggeschip met een 23-3 achterstand de rust in moest.

Na rust was het eerste wapenfeit een gemiste penalty voor DIOK. Dat bracht echter geen ommekeer. Tweede gele kaart voor Olly White pakte in de 27ste minuut zijn 2e geel en HRC moest derhalve met 14 man het tij zien te keren. Dat lukte niet, maar de schrale troost die daar tegen over stond was dat DIOK niet meer tot scoren kwam. Eindstand 23-3.

HRC 2 wint ruim in Leiden van DIOK

In Leiden was het om 14.00 uur eerst aan HRC2 te starten tegen DIOK. En hoe!

In de 1e minuut drukte door Kees de Bruin het ovaal al achter de lijn (0-5). Vervolgens viel er tot diep in de eerste helft met de regelmaat van de klok een Haagse try:
– 11de minuut try door Pelle van der Knaap. 0-10.
– 17de minuut try door Lemarre Sephelle  0-15
– 23ste minuut try door Lemarre Stephelle 0-20
(Ter toelichting; er stond veel wind en uit een moeilijke hoek en het was vanaf de kant waar HRC de eerste helft speelde het niet eenvoudig om de bal tussen de palen te krijgen.)

Zoals gezegd duurde het lang voor het thuisteam wat tegen de Haagse kon inbrengen, maar in de 35ste minuut viel er toch try voor DIOK (- wind mee dus – met conversie. 7-20). Die try was echter niet het slotakkoord van de eerste helft: in de 40ste minuut volgde uit een goede samenwerking tussen Lemarre Stephelle en Kees de Bruin de 5e Haagse try (ditmaal zelfs met conversie). De teams gingen derhalve met 7-27 de rust in.

In de tweede helft was het spelbeeld iets anders; HRC 2 had meer moeite met scoren. De eerste try viel pas 15de minuut van tweede helft, maar het was een beauty. Eerst een schitterende side step, toen scoort de try en daarna de conversie (7-34) allen op naam van Filemon Schöller. 3 minuten later was het aan de gastheren (try met conversie voor DIOK, 14-34), maar 10 minuten voor het einde liep ons 2e toch nog verder uit. Een slimme kick van Olivier Hesselink bracht Flores van der Meerendonk in de positie om de volgende try te drukken (14-39). Uit een mooie run door Pelle van der Knaap volgde bijna direct try nr 8 voor onze mannen. De conversie was ook goed. De 14-46 die daarmee op het bord kwam was ook de eind stand.