ADO Den Haag slaat in laatste tien minuten toe in en tegen Emmen en pakt drie punten

ADO Den Haag heeft vrijdagavond op bezoek bij FC Emmen na een snel opgelopen 2 – 0 achterstand in de slotfase toch nog een 2 – 3 overwinning uit het vuur gesleept. Op sportpark De Oude Meerdijk stonden de nummers drie en vier in de KKD tegenover elkaar. Onder slechte weersomstandigheden (regen en koude oostenwind) begonnen de ploegen op het kunstgras aan de wedstrijd.

Slechte beginfase

Met Bart van Hintum weer in de basis, die twee weken geleden in de warming-up geblesseerd moest afhaken,keek de ploeg van Darije Kalezić binnen twintig minuten tegen een 2 – 0 achterstand aan. Na ruim tien minuten kwam de thuisploeg op een 1 – 0 voorsprong door Piotr Parzyszek en tien minuten later werd een handsbal van Tyrese Asante door scheidsrechter Jeroen Manschot bestraft met een strafschop die door Jari Vlak omgezet werd in de tweede Drentse goal.

Kopgoal Henk Veerman

Na deze snelle achterstand kwamen de bezoekers vijf minuten later terug door een kopbal doelpunt van Henk Veerman uit een voorzet Mohamed Hamdaoui die op zijn beurt heerlijk was weggestoken door Dhoraso Klas. Hierna brak voor de Hagenaars een betere periode aan. Een slordigheid zorgde ervoor dat de thuisploeg toch weer gevaarlijk werd maar doelman Kilian Nikiema voorkwam met een geweldige redding dat ADO op dat moment in de wedstrijd bleef.

2e Helft

Met Justin Che voor Asante begon de Residentieploeg aan de tweede helft. De thuisploeg kwam het beste uit de kleedkamer. Een schot van grote afstand werd door Nikiema niet goed verwerkt maar Emmen kon geen gebruik maken van de kans die ontstond in de rebound.  Rond een uur spelen nam de ploeg uit de Hofstad steeds meer het initiatief.

Wissels

Met Joel Ideho en Malik Sellouki gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker.

Laatste tien minuten

Het was de ingevallen Malik Sellouki die in de 83e minuut de 2 – 2 kon aantekenen. Een lange bal die niet goed verwerkt werd door de thuisploeg en achter de verdediging belandde werd door Sellouki goed binnengeschoten.

Van Mieghem

Drie minuten later zag Daryl van Mighem zijn eerste schot gekraakt worden maar zijn tweede inzet ging via een Drentse verdediger over doelman Jan Hoekstra heen en daardoor pakten de bezoekers de volle buit (2 – 3).

Jong Ajax

Komende maandag (23 oktober) gaat de nieuwe nummer twee van de KKD op bezoek bij Jong Ajax dat vrijdagavond met 4 – 0 onderuit ging bij FC Dordrecht.

FC Emmen – ADO Den Haag : 2 – 3  (2 – 1)

Scoreverloop : 11e min. 1 – 0 Parzyszek,  20e min. 2 – 0 Vlak (p), 26e min. 2 – 1 Veerman, 83e min. 2 – 2 Sellouki, 86e min. 2 – 3 v.Mieghem