Besloten oefenwedstrijd ADO Den Haag – SK Beveren definitief gestaakt na onweer en hevige regenval

Tijdens de interlandperiode speelde ADO Den Haag op donderdag 12 oktober een besloten oefenwedstrijd tegen het Belgische SK Beverenuitkomend in de Challenger Pro League (tweede divisie in België). De ploegen waren voornemens om 4x 30 minuten te spelen, maar het onweer en de hevige regenval zorgden ervoor dat de wedstrijd na 54 minuten definitief werd gestaakt. ADO Den Haag stond op dat moment 0-1 achter.

De selectie van ADO Den Haag, aangevuld met meerdere O21 spelers, trapte om 13.00 uur af in het regenachtige Bingoal Stadion. In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd was het (lichte) overwicht voor de thuisploeg, maar tot echt noemenswaardige kansen kwam ADO Den Haag nog niet. Het eerste gevaar werd dus na ruim een kwartier spelen pas gesticht. Sellouki nam het vijandig doel onder schot, maar zag keeper Reus zijn schot gemakkelijk pakken. Diezelfde Sellouki kreeg enkele minuten later wederom een kans. Dit keer zette Gustina de spits met een goede bal vrij voor de keeper. Echter besloot Sellouki om in één keer te schieten, waardoor hij zijn volley over zag gaan. De grootste kans tot zo ver ontstond na bijna een half uur spelen. Absalem gaf de bal tussendoor op Esajas, die op zijn beurt weer Sellouki bereikte en hem panklaar legde voor De Bruin. De O21-speler zag zijn schot net naast het doel verdwijnen. De laatste kans van het eerste half uur kwam op naam van Komljenovic (foto), nadat Sellouki hem op fraaie wijze wist te bereiken, maar keeper Reus zat er goed bij. Het eerste rustmoment werd dus ingeleid met een ongewijzigde stand.

De tweede 30 minuten gingen iets minder voortvarend van start. Na nog geen drie minuten spelen moest ADO Den Haag al een tegendoelpunt incasseren. Geusens schoot uit een vrije trap de bal feilloos binnen. Direct na de 0-1 kreeg Nigro de kans op de gelijkmaker, maar wist wederom doelman Reus redding te bieden. In de periode die volgde werd door beide ploegen weinig gecreëerd. Het tweede bedrijf werd vroegtijdig afgefloten, nadat er onweer was geconstateerd door de scheidsrechter.

De onweer en regenval hielden dusdanig lang aan dat aan de derde 30 minuten niet meer begonnen kon worden, zodoende werd de besloten oefenwedstrijd definitief gestaakt bij een 0-1 achterstand.