Haagse Bluf, Haagse Strijd, Haagse Passie en Haagse Lef doen bijna futsal grootmacht Os Lusitanos bezwijken

Verrassend sterk en indrukwekkend eredivisie debuut van nieuwkomer Lara Notenboom! De flegmatieke ZVV Den Haag debutante scoort in haar eerste optreden voor de Haagse eredivisie futsal formatie ZVV Den Haag Vrouwen.

Door de plotselinge absentie van de sterkhouders Sabrina Pufflijk c.q. blessure van Romy Scherpenzeel heeft het trainersduo René Havermans en Jeffrey Brand de talentvolle Notenboom sneller moeten inzetten dan gewenst. Maar niets was minder waar, Lara Notenboom blonk uit in futsal discipline en zij speelde alsof zij eredivisie ervaring had!

ZVV Den Haag starte explosief! Nam het initiatief en zette grootmacht Os Lusitanos tegen de muur. Snelle en vloeiende combinaties en Haagse strijd waren de ingrediënten om te kunnen winnen van de winnaar van de Supercup. De Haagse speelsters vormden samen een sterk team waarin ruimte was voor veel strijd en passie!

Een ruime 0-3 voorsprong was voor de neutrale toeschouwer dan ook niet verrassend. De aanwezige futsal fans wisten wel beter! Wat was dit voor een onverwacht perfecte performance van het grillige ZVV Den Haag.

Die ruime voorsprong was echt een bijna KO voor het machtige Os Lusitanos. ZVV Den Haag deelde klappen uit. Na amper een minuut spelen lukte het ex ADO Den Haag Vrouwen speelster Priscilla Mesker achter Oranje sluitpost Anna Reitsma te plaatsen, 0-1. In vrijwel dezelfde minuut mikte debutante Lara Notenboom de bal tegen de Amsterdamse touwen, 0-2! Os Lusitanos wankelde op haar benen en de KO was aanstaande. In de 4e minuut was het teamcaptain Priscilla de Vos die de 0-3 achter de kansloze Amsterdamse goalie plaatste!

Pas na bijna een kwartier spelen in de eerste helft deed Os Lusitanos via Kim van Velzen iets terug, 1-3. Dit was tevens de ruststand!

Een brutaal en strijdvaardig ZVV Den Haag deelde rake klappen uit aan Os Lusitanos!

De Haagse coaching langs de lijn was van hoogwaardig kwaliteit. Opvallend was ook de sterk aanvullende coaching van ras-Hagenees Jeffrey Brand op de cruciale momenten waarin die extra aansturing noodzakelijk was! Futsal tacticus René Havermans was dan ook tevreden over zijn coaching aandeel en het eindresultaat.

De tweede helft liet zich raden. Onder aanvoering van extra speelster Anna Reitsma probeerde de thuisclub de solide verdediging van ZVV Den Haag met een overtal de aansluitingstreffer te forceren. De 2-3 was dan ook daar toen Kelly Hollak weer eens op de juiste plek het net wist te vinden. Uitblinkster aan Haags zijde Lisa Franken blonk vooral uit in schitterende reddingen en ook snelle voortzettingen. Maar ook zij kon daarna de 3-3 gemaakt door topspits Jennifer Oliveira niet voorkomen. Oliveira die de overstap maakte van Futsal Rotterdam naar Os Lusitanos had het lastig tegen de fysiek sterke verdediging van ZVV Den Haag en de bijna niet te passeren Lisa Franken! Een geweldig afstandschot van Ramona van der Harst werd ternauwernood door Oranje topgoalie Anna Reitsma katachtig over de deklat getild! Den Haag raakte ook nog eens de paal. Lisa Franken pakte nog gewiekst ingeschoten ballen van de Amsterdamse ploeg.

Meer zat er helaas niet in voor een geweldig ZVV Den Haag VR1 dat na afloop met gemengde gevoelens de kleedkamer op zocht! Een gelijkspel is OK maar wat zat de ploeg van Havermans & Brand dichtbij een enorme stunt!

Volgende week vrijdag speelt ZVV Den Haag haar eerste thuiswedstrijd in Sporthal Hogeveld tegen ZVV Middelburg!

Wedstrijdkarakteristieken

OS Lusitanos/LEBO Vastgoed- ZVV Den Haag

Scoreverloop:

🟡🟢 1″ Priscilla Mesker 0-1 ⚽️

🟡🟢 1″ Lara Notenboom 0-2 ⚽️

🟡🟢 4″ Priscilla de Vos 0-3 ⚽️

14″ Os Lusitanos 1-3 ⚽️

Tweede helft

29″ Os Lusitanos 2-3 ⚽️

32″ Os Lusitanos 3-3 ⚽️

Eindstand 3-3

🟡🟢 Lisa Franken (K), Shania de Vlieger (K), Ramona van der Harst, Priscilla Mesker, Sylvana Den Boer, Angelica Hertstein, Larissa Boerenstam, Lara Notenboom, Samia Kaaouane, Priscilla de Vos (C)

Blessure: Romy Scherpenzeel

Absentie: Sabrina Pufflijk

Staf: HTC René Havermans ATC Jeffrey Brand, TM Ulis van Maanen, JTM Lorenzo

Saillant detail: Sponsors CMSI360, GirlPower Radio en Powermeiden Haaglanden waren ook aanwezig!

Redactie en foto: ZVV Den Haag vrouwen