Die Haghe verliest openingsduel

Na een gedegen voorbereiding was het dan zover: Onder tropische omstandigheden speelde Die Haghe de eerste wedstrijd op het hoogste niveau (Ereklasse) uit bij HKC in Hardinxveld-Giessendam. Direct bij aanvang werden de Kanaries met de neus op de feiten gedrukt wat er nodig is om op dit niveau te spelen. Die Haghe herstelde zich een knap, kwam nog heel dichtbij maar kon de achterstand niet meer inlopen.

Effectiviteit
De eerste paar minuten was het aftasten voor beide teams. Het was Die Haghe dat in de 3e minuut de score wist te openen. Daarop verhoogde HKC het tempo, waar Die Haghe het moeilijk mee had. Aanvallend kregen de Kanaries genoeg mogelijkheden om te scoren, maar de thuisploeg liet een hoge effectiviteit liet zien met 7 opeenvolgende scores. Die Haghe pakte het goed op en zette de achtervolging in door binnen 5 minuten terug te komen tot op 2 doelpunten. HKC wist dit echter ook weer te pareren. Via 10-6 werd de ruststand 12-8 bereikt en konden de spelers even afkoelen.

Strijdend
De 2e helft pasten de coaches Tim Abbenhuis en Niels vd Steuijt een wissel toe. Dit leek effect te hebben, want na 6 minuten was hun ploeg de tegenstander weer tot op 2 doelpunten genaderd. Om nu door te kunnen drukken kwam er nog een wissel, maar HKC liet het niet zo ver komen en bracht met 2 doelpunten het verschil weer op 4. Maar Die Haghe bleef er keihard voor strijden. Met nog 6 minuten op de klok en een stand van 15-13 was het nog erg spannend. Helaas ontbrak het nodige geluk met een aantal schoten die uit de korf draaiden. Het was daarom de thuisploeg die de wedstrijd met 2 doelpunten in het slot gooide. De laatste scores van beide teams waren voor de statistieken en zo eindigde deze eerste wedstrijd in een 18-14 overwinning voor de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam.

Stand
De nieuwe opzet van de veldcompetitie kan erg spannend worden, want je kan al degraderen voor het 2e gedeelte van de veldcompetitie na de zaal. De nummers 1 en 2 spelen dan in een poule voor het Kampioenschap van Nederland, de nummer 3 speelt in een poule met de nummers 1 uit de hoofdklasse voor een plek in de Ereklasse en de nummer 4 degradeert naar de Hoofdklasse om op die manier dan weer te kunnen promoveren naar de Ereklasse.

Valto verloor volgens verwachting van de favoriet in de poule KCC. Volgende week komt die ploeg uit Capelle a/d IJssel naar de Baambruggestraat!

Redactie: Die Haghe