Die Haghe klaar voor nieuw korfbalseizoen in Ereklasse

3 september 2023 

De zomervakantie is voorbij en het korfbalseizoen staat weer voor de deur. De voorbereidingen voor de aankomende veldcompetitie in de Ereklasse zijn in volle gang bij korfbalvereniging Die Haghe. Op 9 september begint de strijd op het allerhoogste niveau met de uitwedstrijd tegen HKC. Het belooft een spannend seizoen te worden! 

De voorbereidingen van de selectie zijn dan ook op 12 augustus met volle kracht van start gegaan. De focus ligt op het verder ontwikkelen van individuele vaardigheden, fysiek sterker worden en het smeden van een hechte teamdynamiek. 


“We hebben een groep jonge talenten die zich de afgelopen jaren snel heeft ontwikkeld en nu klaarstaat om zich te meten met de beste teams van Nederland,” zegt coach Tim Abbenhuis. “Het zal best pittig worden, want er staan gewoon hele goede ploegen op het programma. Maar iedereen is fit, scherp en vastberaden om onze stempel op deze competitie te drukken.” 

Naast trainingen wordt er een oefenprogramma afgewerkt, wat op 19 augustus startte met een driekamp op eigen terrein tegen Avanti (Pijnacker) en SDO/Fiable (Kamerik). De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner. 

Ook de Die Haghe jeugd wordt actief bij de voorbereiding betrokken. Op 26 augustus organiseerde de selectie een leuke en leerzame korfbalclinic voor alle pupillen en adspiranten van de club. De clinic werd gevolgd door een spandoekenwedstrijd, waaruit een hoop enthousiasme bleek van kinderen en supporters om Die Haghe straks zo opvallend mogelijk te steunen en aan te moedigen. De spandoeken konden meteen worden ingezet voor de oefenwedstrijd tegen Albatros, die redelijk eenvoudig met 16-9 werd gewonnen. 

Zaterdag stond Meervogels als laatste oefenduel op het programma. Die Haghe was de eerste drie kwartier heer en meester, maar uiteindelijk moesten ze Meervogels toestaan terug te komen tot 16-16. Al met al een prima wedstrijd, waaruit bleek dat Die Haghe spelers en supporters er op 9 september helemaal klaar voor zijn als de competitie losbarst met de uitwedstrijd tegen HKC (Hardingsveld). Wij hebben er zin in!!! 

Bron: Die Haghe