ADO Den Haag pakt ruime winst op Jong AZ, na stroeve start

Met een selectie die in de laatste week van de transferwindow in ieder geval in kwantitatief opzicht aanzienlijk was uitgebreid begon de ploeg van trainer Darije Kalezić aan de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Na een 2 -1 ruststand trokken de Hagenaars uiteindelijk met 4 – 1 aan het langste eind.

Assist koning

Meest opvallende man in het klassement voor de assists was aanwinst Daryl van Mieghem. Vorige week uit bij FC Den Bosch was hij in de slotfase verantwoordelijk voor de winnende treffer (1 – 2) en zondag was hij goed voor vier corners die allemaal resulteerden in doelpunten ( twee van nieuweling Jort van der Sande en twee van Matteo Waem).

Man of the match

De deze week van NAC Breda aangetrokken Jort van der Sande bekroonde zijn eerste optreden in het Bingoal Stadion met twee doelpunten. De eerste met het hoofd (1 – 1) en de tweede tikte hij simpel binnen (3 – 1). Het leverde de thuisploeg niet alleen drie punten op maar de Brabander werd ook uitgekozen tot Man of the match.

Mutaties basisopstelling

Trainer Darije Kalazic had ten opzichte van een week eerder tegen FC Den Bosch twee andere namen in de basis  opgenomen. Jorit van der Sande en Jerry van Wolfgang maakte hun opwachting wat ten koste ging van Amir Absalem en Malik Sellouki.

1e Helft

De ruim zes duizend toeschouwers zaten nauwelijks op hun plaats toen de jonge Noord-Hollanders de score openden. Na vier minuten spelen was het Jayden Addai die doelman Hugo Wentges kansloos liet  (0 – 1). Een paar minuten later kwam de thuisploeg goed weg toen een voorzet vanaf de rechterkant voor het Haagse doel kwam en Nick Twisk knap de bal achter Wentges in het doel tikte maar de assistent scheidsrechter had gevlagd voor buitenspel. Hierna herstelde de ploeg van Kalazic zich enigszins. Na ruim een kwartier kwam Jort van der Sande net tekort om een voorzet van Van Mieghem achter doelman Rome Jayden Owusu-Oduro binnen te knikken. Ook een 1/2 combinatie tussen Justin Ché en Dhoraso Klas werd op het laatste moment gestuit door de doelman van de Alkmaarders. In de 24e minuut trok de thuisploeg de stand gelijk door Jort van der Sande die de corner van Van Mieghem met het hoofd tot doelpunten promoveerde (1 -1). Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg op voorsprong waarbij het recept hetzelfde was als bij de gelijkmaker. Hoekschop van Van Mieghem en Matteo Waem kon door dat de bal getoucheerd werd uiteindelijk simpel binnentikken (2 – 1).

2e Helft

De thuisploeg kwam ongewijzigd uit de kleedkamer terwijl de bezoekers twee verse krachten hadden ingezet. Exact na vier minuten namen de Hagenaars een ruimere voorsprong door opnieuw Van der Sande (3 – 1) en weer was Van Mieghem middels een hoekschop de aangever. Vijf minuten later bepaalde Waem met zijn tweede treffer, weer uit een corner van Van Mieghem, de eindstand met het hoofd op 4 – 1.  De thuisploeg verzuimde in het vervolg van de wedstrijd uit diverse kansen en mogelijkheden om de score verder op te voeren. De jonge bezoekers werden nog nauwelijks gevaarlijk alleen een schot van Jurre van Aken dwong Wentges nog tot een redding waarbij deHaagse doelman de bal uit de bovenhoek tikte.

Interland break

Door interlandverplichtingen komt ASDO Den Haag pas weer op vrijdag 15 september in actie en gaan dan op bezoek bij FC Groningen.

ADO Den Haag – Jong AZ :   4 – 1  (2 – 1)

Scoreverloop : 4e min. 0 – 1 Addai, 24e min. 1 – 1 v.d.Sande, 41e min. 2 – 1 Waem, 49e min. 3 – 1 v.d.Sande, 54e min. 4 – 1 Waem

Gele kaarten : v.Wolfgang (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Clayton Ruperti

Toeschouwers : 6.341

Opstelling ADO Den Haag : Wentges,Granli, Walem, Surmeli, Klas (66/Komljenović), Koudossou, v.Wolfgang (77/Hamdaoui), Che (77/Asante), V.Mieghem, Veerman, v.d.Sande (72/Gustina)

Opstelling Jong AZ :Owusu-Oduro, v.Aken, Goes, Berkhout, Stam, Twisk (76/Mastoras), Addai (Reverson), Kwakman (46/Dekkers), Meerdink(60/Koster), Schouten (46/Kemal), Daal

Foto’s: ADOFans.nl