Van Grinsven-Admiraal nieuwe algemeen directeur van ADO Den Haag. Joris Matthijssen technisch directeur

ADO Den Haag is verheugd aan te kondigen dat het Natascha van Grinsven-Admiraal heeft aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Van Grinsven-Admiraal zal vanaf medio juni starten in haar nieuwe rol.

Natascha van Grinsven-Admiraal komt over van Telstar, waar ze werd aangesteld als commercieel directeur van de Witte Leeuwen. Hier was ze verantwoordelijk voor het commerciële team in al haar facetten waaronder sponsoring, strategie, ticketing, marketing, communicatie, merchandise en media. Voordat ze aan de slag ging bij Telstar was Natascha werkzaam bij de KNVB, waar ze verantwoordelijk was voor Sales en Events en heeft bijgedragen aan de realisatie van de KNVB Campus. Aan het begin van haar carrière werkte Natascha bij een groot evenementenbureau genaamd PBN, waarna ze vertrok naar een sportmarketingbureau in Zwitserland, waar ze verantwoordelijk was voor de accounts van onder meer Feyenoord en PSV.

Natascha is een sportvrouw in hart en nieren en zelf actief op de voetbalvelden te vinden. Naast een opleiding tot docent lichamelijke opvoeding studeerde Natascha af aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft ze een master in sportmanagement van het Johan Cruyff Institute op zak.

In haar toekomstige rol bij ADO Den Haag, die ze halverwege juni zal gaan starten, zal ze gaan bouwen aan een gezonde zakelijke en commerciële basis voor de club. Natascha brengt daarin waardevolle ervaring en passie mee om buiten het veld leiding te gaan geven in een voor de club belangrijke periode.

Vertegenwoordiger van de aandeelhouder Ignacio Beristain: “Met de benoeming van Natascha van Grinsven-Admiraal als onze nieuwe CEO leggen we een solide basis voor de toekomst. We zijn toegewijd aan ADO Den Haag en weten dat het een bijzondere club is die hands-on management nodig heeft. We hebben een groot aantal kandidaten gesproken met zeer uiteenlopende achtergronden. Wij zijn ervan overtuigd dat Natascha van Grinsven-Admiraal de hands-on ervaring en mentaliteit heeft die nodig is om de organisatie te leiden. Natascha heeft bij Telstar al bewezen dat je als club iets kunt bereiken als je samenwerkt met iedereen die de club lief heeft en wil zien slagen. Het betrekken van supporters, sponsoren, de technische staf, medewerkers en vrijwilligers en vervolgens hetzelfde najagen is daarin één van de grootste uitdagingen. We weten dat Natascha met haar vastberadenheid en ideeën voor positieve energie in Den Haag zal zorgen en kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan.”

Natascha van Grinsven-Admiraal: “Het is fantastisch om deze stap te mogen zetten. Ik ben trots op het werk dat ik bij Telstar heb gedaan en kijk ernaar uit om mijn tijd en passie in deze prachtige club te steken. ADO Den Haag is een voetbalclub waar al veel ingrediënten aanwezig zijn voor eredivisievoetbal. Het is een club met een rijke historie, een enorme betrokkenheid van supporters en veel bevlogen stakeholders. Tegelijkertijd is ADO Den Haag echter ook een club waar veel gebeurd is en het na jaren van onzekerheid de komende periode belangrijk is een duidelijke visie uit te dragen. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat we allemaal aan hetzelfde doel werken, een stabiele basis creëren en met ambitie bouwen aan de toekomst. De mensen in deze regio waarderen hard werken en toewijding en ik kijk ernaar uit om de handen uit de mouwen te steken.”

Joris Mathijsen benoemd tot technisch directeur

ADO Den Haag is verheugd om te kunnen vermelden dat Joris Mathijsen is aangesteld als technisch directeur.

Joris Mathijsen is een bekende naam in het Nederlandse voetbal. Als oud-speler van Willem II, Hamburger SV, Malaga, AZ en Feyenoord speelde Joris totaal 519 officiële duels en daarnaast heeft de geboren Goirlenaar 84 interlands voor het Nederlands elftal en had een belangrijk aandeel tijdens het WK van 2010 inclusief de finale. Na zijn actieve spelersloopbaan keerde Mathijsen terug bij Willem II als technisch manager en vervolgens als technisch directeur. Gedurende zijn zes seizoenen bij Willem II zag hij de Tilburgse club onder andere vijfde eindigen in de Eredivisie.

Joris heeft ervaring in alle aspecten van voetbalmanagement. Van spelerswerving tot het samenstellen van een technische staf, medische staf, jeugdopleiding en scouting en zal hij de verantwoordelijkheid nemen over alle voetbalafdelingen van de club.

Vertegenwoordiger van de aandeelhouder Ignacio Beristain: “We zijn verheugd om Joris aan te kondigen als de nieuwe technisch directeur bij ADO Den Haag. Met Joris halen we iemand naar de club die als speler en technisch directeur alles heeft meegemaakt. Zijn sterke staat van dienst, niet alleen als voetballer, maar ook als technisch verantwoordelijke, maakt hem de ideale kandidaat om de club op voetbaltechnisch gebied verder te ontwikkelen. We hebben in de zoektocht naar een geschikte kandidaat met een aantal personen gesproken met sterke referenties en kennis van het Nederlandse voetbal. Joris viel vanaf het begin van onze zoektocht meteen op. Hij past goed bij ADO – hij is hardwerkend, ijverig en is gepassioneerd om de club te verbeteren en om samen met collega’s een ​​sterke voetbalafdeling op te bouwen. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken.”

Mathijsen voegt daaraan toe: ”Ik ben de uitdaging aangegaan om ADO Den Haag terug te brengen naar waar het thuishoort. Ik wil vooral vooruitkijken op het komend seizoen. Het zal veel werk en toewijding vergen om mee te kunnen strijden voor promotie. Op de achtergrond werken we al hard aan het samenstellen van een evenwichtige selectie en staf. Ik kijk daarnaast uit naar de samenwerking met de jeugdopleiding en de vrouwen, aangezien zij ook deel gaan uitmaken van de organisatie. ”

Foto’s ADO Den Haag/Angelo Blankenspoor