Twee leden van het Martial Arts Center Den Haag gekroond tot Nederlands Allround Olympisch Worstelen Kampioenen 2022-2023

Twee leden van het Martial Arts Center Den Haag gekroond tot Nederlands Allround Olympisch Worstelen Kampioenen 2022-2023

Den Haag – Het Martial Arts Center Den Haag is verheugd en trots om te kunnen mededelen dat twee van haar leden, Leendert Starink en Harrie Bracht, op zaterdag 1 april Nederlands Allround Olympisch Worstelen Kampioen zijn geworden in hun respectievelijke gewichtscategorieën. Na zes intensieve competitiedagen, waarin zowel Vrije stijl als Grieks-Romeins worstelen aan bod kwamen, zijn zij nu officieel Nederlands Kampioen Allround Olympisch Worstelaar.

Leendert Starink wist de titel te veroveren in de -90kg categorie, terwijl Harrie Bracht zegevierde in de -130kg categorie. Gedurende de competitie hebben beide atleten uitmuntende prestaties geleverd in zowel de Vrije stijl als Grieks-Romeins worstelen.

Vrije stijl worstelen wordt gekenmerkt door het gebruik van het hele lichaam en het toepassen van diverse technieken, zoals worpen, klemmen en hefboombewegingen. Grieks-Romeins worstelen daarentegen legt de nadruk op het bovenlichaam en verbiedt het aanvallen van de benen. Beide stijlen vragen om verschillende tactieken en technieken, wat het extra indrukwekkend maakt dat onze kampioenen in beide stijlen succesvol zijn geweest.

Deze prestatie is niet alleen te danken aan de vastberadenheid en inzet van Leendert en Harrie, maar ook aan de expertise en ervaring van hun trainer Harry Steinmetz. Steinmetz, een voormalig worstelkampioen met meerdere titels op zijn naam, heeft zijn kennis en passie voor de sport overgedragen op deze atleten, wat heeft geresulteerd in dit opmerkelijke succes.

Het Martial Arts Center Den Haag is ongelofelijk trots op Leendert Starink, Harrie Bracht en Harry Steinmetz en wil hen feliciteren met deze geweldige prestatie. Wij kijken uit naar hun toekomstige successen en zullen hen blijven ondersteunen in hun sportieve ambities.

Voor meer informatie over het Martial Arts Center Den Haag en onze trainingsprogramma’s kunt u terecht op onze website: www.martialartscenter.nl