HRC wint ruim bij Castricum

HRC 1 was vanaf de KO dominant en dat resulteert in de 7de minuut in een eerste try voor HRC door Victor Huurman. Lorenzo Groos kickte de conversie raak: 0-7. 1 minuut later kreeg CAS een rode kaart voor voor een hoge tackle op Siem Noorman die geblesseerd het veld af moest. Het eerst volgende wapenfeit noteerden we in de 20ste minuut: try door Björn Dolman. Lorenzo Groos was op schot, zijn conversie verdween weer tussen de palen. 0-14. 7 minuten later volgde nog een try voor HRC door Floris Dullemond. De conversie van Lorenzo was opnieuw goed (0-21). In de 35ste minuut nog een try door HRC’s prop Lodi Buijs vanuit een aanval met de voorwaartsen. De conversie van Lorenzo Groos was weer tussen de palen. 0-28. En in de 39ste minuut volgde er nog een try door Bobby Leahy en (bijna saai) de conversie door Lorenzo was weer raak. Rust stand: 0-35.

Na de rust lukte het de thuisploeg om in 3de minuut een try te drukken (5-35). Daar zette HRC’s Björn Dolman in de 12e minuut een try tegenover die hij zelf niet converteerde (5-40). Iets meer dat 10 minuten later was het Kees de Bruin die scoort en Björn die het ovaal nu wel tussen de palen stuurde: 5-47. In de 35ste minuut volgt er nog een gele kaart voor Castricum en een minuut later (36ste minuut) was het Kris Franken die de bal vanuit een maul over de lijn bracht. De conversie van Lorenzo Groos – via de paal – was weer goed (5-54). Het laatste vermeldenswaardige feit was dat Lorenzo Groos (mr. 100% want hij maakte deze zaterdag al zijn conversies) in de 38ste minuut een gele kaart kreeg. Eindstand 5-54.