Geen revanche voor ADO vrouwen tegen PSV vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond in het Bingoal Stadion geen revanche kunnen nemen voor de bekeruitschakeling een week eerder in eigen huis (1 – 4). Nu trokken de bezoekers na een 0 – 1 ruststand met 1 – 2 aan het langste eind.

1e Helft

In het eerste half uur viel er weinig spectaculairs te noteren. Behoudens wat schoten van afstand hadden de beide doelvrouwen weinig te duchten van de aanvallers. Zowel een schot van Janou Levels van PSV als  een schot van Liz Rijsbergen in de korte hoek leverden geen doelpunten op. Na ruim een half uur was het de ploeg uit Eindhoven die een 0 – 1 voorsprong nam door Siri Worm die een voorzet van Esmee Brugts koppend achter Barbara Lorsheyd wist te krijgen.

Voordeelregel

Op slag van rust verzuimde scheidsrechter Marisca Overtoom de voordeelregel toe te passen toen Rijsbergen in de diepte werd weggestuurd en alleen op Danielle de Jong af kon gaan waardoor de zekere gelijkmaker uitbleef.

2e Helft

Door onweer en een zware hoosbui begon de tweede helft pas na ruim een half uur. Zeven minuten na de hervatting was het Brugts die de 0 – 2 aantekende uit een voorzet van Zera Hulswit. De thuisploeg bleef er desondanks in geloven en dat werd na  ruim een uur beloont. Rijsbergen brak over rechts door en haar perfecte voorzet werd knap binnen gegleden door Nikki IJzerman (1 – 2).   Zo’n vijftien minuten voor tijd was Rijsbergen dicht bij de 2 – 2 maar haar inzet ging helaas net naast. Een paar minuten later verzuimde de Brabantse vrouwen ADO de genadeklap toe te dienen. Een overtreding van de ingevallen Nicole Stoop was genoeg voor de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen maar de inzet van de eveneens ingevallen Inessa Kaagman werd knap uit de hoek getikt door Lorsheyd in het Haagse doel. Ondanks de extra tijd van acht minuten slaagden de vrouwen van trainer Sjaak Polak er niet meer in om de stad nog gelijk te trekken.

Vierde plaats

Door dit verlies nemen de Eindhovense vrouwen nu de vierde plaats in de stand in en met nog twee wedstrijden te gaan kunnen de Haagse vrouwen deelname aan de Eredivisie Cup gevoeglijk vergeten.

Karakteristieken

ADO Den Haag – PSV Eindhoven :  1 – 2 (0 – 1)

Scoreverloop : 34e min. 0 – 1 Worm, 52e min. 0 – 2 Brugts, 62e min. 1 – 2 IJzerman

Bijzonderheden: 77e min. Kaagman (PSV) mist pen.

Gele kaarten : Raaijmakers, Stoop(ADO Den Haag), Bross, Ripa, Worm, Kaagman, Henschen (PSV Eindhoven)

Scheidsrechter : Marisca Overtoom

Toeschouwers : 1.021

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Noordermeer, Douma (90+3 v.Raay), Nelemans, Raaijmakers(69/Stoop), Vd.Velde (75/v.d.Ende), v.d. Wal, Rijsbergen, Loonen (69/Susanna),V.Oosten, IJzerman

Opstelling PSV Eindhoven : de Jong, Hendriks, Bross, Levels, Brugts (56/Stoit),Worm (83/Biesmans),  Smits(46/Kaagman), Strik (72/Henschen), Koeleman, Hulswit (83/Verheijen), Ripa

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo