ADO Den Haag pakt drie punten bij De Graafschap en houdt achtste plaats in het vizier

ADO Den Haag heeft vrijdagvond in Doetinchem zeer belangrijke winst gepakt. Na een  0 – 0 ruststand was het Thomas Verheydt die drie minuten voor tijd met een rake kopbal de Hagenaars de drie punten bezorgde. Door deze winst is de achterstand op plaats acht geslonken tot vijf punten die nu wordt ingenomen door FC Eindhoven dat thuis verloor van NAC Breda (1 – 2).

Vooraf

ADO Den Haag ging vrijdagavond op bezoek bij De Graafschap in Doetinchem. Voor de Hagenaars een cruciaal duel met het oog op het nog bereiken van de Play-Offs. Na het verlies afgelopen zondagmiddag in eigen huis tegen Almere City was de opdracht duidelijk, drie punten niks meer of minder. In tegenstelling tot de basiself van zondag ontbraken dit keer vanwege blessures Asante, Esajas en Severina. Finn van Breemen, Gregor Breinburg en Ricardo Kishna keerden terug in de basis.

Wedstrijdbeeld

Het was de thuisploeg dat de grootste kansen kreeg en meerdere keren het aluminium raakte. Ook na de rust zette het wedstrijdbeeld van voor de rust zich voort. Hoewel de ploeg van trainer Richard Roelofsen meer balbezit had creëerde het geen grote kansen. De bezoekers werden voor het eerst na zo’n klein uur gevaarlijk. In het zestien meter gebied ontstond een schermutseling en de bal kwam voor de voeten van Mario Bilate die een poging deed. Het schot miste kracht en daardoor kon doelman Hidde Jurjus de bal pakken. Een half uur voor tijd bracht Advocaat Amar Ćatić en Jeffrey Zwarts in de ploeg voor Joey Sleegers en Gregor Breinburg waarbij laatstgenoemde ogenschijnlijk geblesseerd het veld verliet onder gezang van het thuispubliek dat de middenvelder nog niet vergaten was. Met name door de snelheid van Ćatić en ook Zwarts kreeg de defensie van de thuisclub het een stuk lastiger. Met het verstrijken van de tijd leek de wedstrijd uit te draaien op een 0 – 0 eindstand.  

Verheydt

Een paar minuten voor tijd was het echter Verheydt die van dichtbij een voorzet van Zwarts binnen knikte en de Hagenaars op voorsprong zette. Bijna was de thuisploeg nog op gelijke hoogte gekomen maar Sonny Stevens in het Haagse doel voorkwam met een weergaloze redding op een inzet van invaller Elie Raterink de gelijkmaker zodat de drie punten mee naar Den Haag gingen.                

Karakteristieken

De Graafschap – ADO Den Haag:  0 – 1  (0 – 0)

Scoreverloop : 87e min. 0 – 1 Verheydt

Gele kaarten :  Brittijn (De Graafschap), Kemper, Verheydt (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Robin Hensgens

Toeschouwers :  10.129

Opstelling De Graafschap : Jurjus, Büttner, Hillen, Lammers (82/Hardeman), Fortes, Kaak (70/de Jong), Brittijn, Őnal (83/Benschop), Neghli, Korte (70/Kaandorp), Haen (75/Raterink)

Opstelling ADO Den Haag : Stevens, v.Breemen, Hall, Kemper, Rodriguez, Thomas, Breinburg (61/Zwarts) Sleegers (61/Ćatić) ,Kishna (76/Sellouki), Verheydt, Bilate (65/Komljenovic)  


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl