Voorbeschouwing ADO Den Haag vrouwen – Fortuna Sittard

Met drie ruime zeges op rij werkt ADO Den Haag Vrouwen vol vertrouwen toe naar een belangrijke fase van het seizoen. Vrijdag 10 maart komt Fortuna Sittard, de nummer drie van de Eredivisie, op bezoek in het Bingoal Stadion. Eerder dit seizoen stonden beide clubs voor het eerst tegenover elkaar. In Limburg won de thuisploeg dankzij een hattrick van Charlotte Hulst met 3-0.

Na de winterstop haalde Fortuna Sittard tien punten in vijf wedstrijden. In de vorige speelronde boekte de ploeg in de blessuretijd zelfs een 2-1 zege op tien vrouwen van koploper FC Twente. Met 29 punten uit vijftien wedstrijden staat de Limburgse club in het debuutseizoen op de derde plaats. ADO Den Haag Vrouwen is de laatste drie competitieduels ongeslagen gebleven. De ploeg van Sjaak Polak is met 23 punten uit veertien duels de nummer vier van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Deze plaats is mede te danken aan de hechte defensie, die na die van FC Twente en Ajax het minst gepasseerd is tot nu toe.

“De laatste drie wedstrijden waren erg overtuigend,” zegt Pleun Raaijmakers. “Dat is natuurlijk een prettig gevoel en helpt zeker mee voor vrijdag. Maar iedere wedstrijd is anders, dus we moeten ons elke week weer opnieuw heel goed voorbereiden om samen het maximale resultaat te behalen. Er komt een belangrijke periode aan met mooie wedstrijden in de competitie en de kwartfinale van de beker, waarbij op beide vlakken nog superveel te halen valt. Dus ik hoop dat we deze lijn van de afgelopen weken door kunnen trekken.”

Tegen SC Heerenveen speelde de 25-jarige verdedigster haar vijftigste competitiewedstrijd namens de groengelen. “Dat is mooi, zelf heb ik de tel niet bijgehouden. Ik ben voornamelijk blij dat ik weer fit ben en minuten mag maken. Het heeft helaas langer geduurd dan ik hoopte, maar ik voel me nu goed. Ik hoop dat ik deze lijn nu door kan trekken en belangrijk kan zijn voor het team.”

De volgende kans is vrijdag tegen Fortuna Sittard, een wedstrijd waar ze heel veel zin in heeft. “Ik verwacht dat het een mooie strijd gaat worden. Het is alweer even geleden dat we tegen Fortuna Sittard hebben gespeeld, want dat was aan het begin van het seizoen. Beide teams zijn een stuk verder dan toen, dus ik verwacht dat de verhouding nu ook anders zal zijn dan de 3-0 nederlaag van destijds. Fortuna Sittard heeft laten zien waar ze toe in staat zijn dit seizoen, dus het gaat een mooie wedstrijd worden! En voor ons hopelijk een wedstrijd waarin we in het spoor blijven van de top drie. We zijn deze week weer heel hard aan het trainen om ons voor te bereiden op het neerzetten van een goed resultaat. In ons eigen stadion met de fans op de tribune heb ik daar alle vertrouwen in.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Fortuna Sittard wordt op vrijdag 10 maart gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaarten voor deze wedstrijd kunnen uitsluitend online worden besteld.

Bron: ADO vrouwen
Foto: Marc Klaui / ADOFans.nl