HRC wint in spannend duel van RFC Haarlem

HRC 1 speelde dit weekend uit tegen de koploper van de Ereklasse Champions Poule: RFC Haarlem. Na twee (vrij nipte) verliespotten tegen RC ‘t Gooi en RC Eemland hunkerde ons vlaggenschip weer naar succes. Desondanks was het de thuisclub die in de 10de minuut, de 1e try van de wedstrijd inclusief conversie op het bord bracht (7-0).

6 minuten later wist de Haagse echter aan te haken middels een penalty kick van – wie anders – David Weersma (7-3). In de 28ste minuut volgde er echter een gele kaart voor HRC. Met twee aan elkaar gewaagde teams is dat een flinke domper. HRC wist Haarlem echter van het scoren af te houden en zelfs meer dan dat! In de 34ste minuut drukte captain Jordi Hop, ondanks het ondertal, een try voor HRC. De conversie van David was wederom goed en de teams gingen met een nipte voorsprong – 7-10 – voor de Haagse de rust in

Na rust (50ste minuut) wist David nogmaals een penalty te benutten (7-13). De derde penalty kick in de 56ste minuut werd echter gemist. Toen er in de 67ste minuut nogmaals geel werd getoond aan een speler van HRC werd het nagelbijten. En toen Haarlem in de 71ste minuut een penalty tussen de palen kickte (10-13) waren nagels alleen niet meer genoeg, maar HRC hield die laatste minuten stand. Eindstand 10-13.

Redactie: HRC
Foto: Frank van Leeuwen – SportSnap