ZVV Den Haag vrouwen verliest van Cagemax ondanks hard werken en strijd

ZVV Den Haag, kon helaas de betere  reeks van afgelopen tweeweken niet doorzetten. Zvv Den Haag was niet scherp genoeg in de eerste helft en stond in eerste deel van de eerste helft op een 3-0 achterstand. Trainer Havermans gaf aan dat de passing niet uitgevoerd werd zoals het moest, en  hierdoor je de deksel op je neus krijgt. Maar vind dat de zijn team wel herpakte en hierdoor  toch nog een aansluit treffer kon maken voor de rust 3-1

Speelwijze 

Trainer, Johan van der Hoek van de tegenstander zvv Cagemax had voor dezelfde  speelwijze gekozen om niet hoog te verdedigen en op de counter gevaar proberen te creëren. En dat was een juiste keuze, op de counter spelen is niet altijd mooi, maar heeft wel effect. En als  je daar dan ook de juiste speelsters voor hebt geeft dat resultaat. HTC René Havermans was hier ook van uitgegaan, en heeft dit ook duidelijk besproken dat we hierdoor nog scherper in de passing moesten zijn afspraken, moeten dan ook wel goed uitgevoerd worden en daar liet zvv Den Haag het in het beging teveel liggen.

Geduld 

Zvv Den Haag had niet het geduld in de opbouw, om wat langer op balbezit te spelen, en het juiste moment af te wachten om de bal diep te spelen. En vooral om de juiste keuzes te maken. Wanneer je geforceerd gaat spelen, is er veel kans op balverlies. Juist dan  moet je extra  alert blijven op de counter aanvallen van deze tegenstander. En dat bleek ook wel, de tegenstander was scherp en van de 5 doelpunten zijn er 4 op de counter gemaakt. 

Leermoment 

Tijdens de rust In de kleedkamer, gaf  Havermans aan,  het vertrouwen dat we het kunnen is er , alleen we spreken af wat we doen maar moeten ook doen wat we afspreken, en dat gebeurd niet.

Voor zvv Den Haag is dit een leermoment, en daar moet het team dan ook wel naar handelen. Na de rust werd er zeker beter gespeelt en kansen gecreëerd alleen we scoren dan niet. Zvv Cagemax was het even kwijt en zvv Den Haag domineerde wat vaker in de aanval. In de 23ste minuut resulteerde dit in de aansluiting 3-2. Hierna nog diverse kansen maar door goed keepers werk van de tegenstander lukte het Den Haag niet om te scoren. En een bekend geven is wanneer je zelf niet scoort doet de tegenstander dit wel.  Helaas vielen Esmeralda en Lavinia ook nog uit met blessure wat toch inpakt had op het team.

Vooruitgang 

Echter zie je wel vooruitgang in het voetbal en vooral veel strijd als team. De doelpunten die zvv Den Haag scoorde, waren mooie uitgespeelde kansen, en veel vanuit de beweging en combinatie. Je ziet bij zvv Den Haag diverse spel systemen wanneer dat loopt is dat leuk om te zien.

Zvv Den Haag heeft zeker gestreden, maar zoals bekend moet je het ook afmaken.

Havermans wat tevreden over inzet , cagenmax is een geslepen team met snelle speelsters die fouten afstraffen, daar moeten we dus wel alert op zijn en moeten we als Den Haag dan ook slimmer mee om gaan. een mooie uitspraak van Johan Cruijff ; Voetbal speel je met het hoofd, want de bal is vlugger dan de benen. Hier ligt dus de nieuwe uitdaging, volgens Havermans.  

Nb. Alles rond ZVV Den Haag Vrouwen 1 is mede mogelijk gemaakt door onze loyale sponsoren en onze hoofdsponsor GirlPower Radio (playlist / ON AIR) & GPR CEO Monique Kriek! Dank u allen wel! 🔥🟡🟢

De Haagse 🟡🟢goals kwamen van de voet van:

Lavinia Poku (1)

Ramona van der Harst (1)

Priscilla de Vos (1)

De wedstrijdselectie van Vr1 vs ZVV Den Haag Vr1 bestond uit de volgende 🟡🟢speelsters:

Lisa Franken (GK)

Celine Lindhoudt (GK)

Priscilla de Vos K

Lavinia Poku

Samia Kaaouane.

Larissa Boerenstam

Ramona van der Harst

Britt Kettenburg

Kayanat Bokhar

Esmeralda van den Heerik Niet beschikbaar:, Sabrina Pufflijk, Sylvana den Boer, Romy Scherpenzeel , Amal Balhadj, Rochella Becker