ADO Den Haag verzuimt de volle winst te pakken bij FC Eindhoven

ADO Den Haag heeft maandagavond op bezoek bij FC Eindhoven verzuimt om de volle buit te pakken. Bij rust stonden de Hagenaars met 0 – 1 voor maar hadden op dat moment gezien het overwicht en de kansen al ruimer afstand moeten nemen van de Brabanders. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg toch nog langszij (1 – 1) en morste de residentieploeg onnodig twee punten.   

Na de overwinning afgelopen vrijdagavond bij TOP Oss (2 – 3) wat desondanks geen periodetitel voor de Hagenaars opleverde stond nu dus de eerste wedstrijd voor de 4e periode op het programma.

1e Helft

De bezoekers kenden een behoorlijk aantal afwezigen. Maar liefst acht spelers ontbraken vanwege blessure, ziekte of schorsing. Sleegers, Van Breemen, Werker, Wentges en Bilate waren geblesseerd, Wehrmann en Breinburg ontbraken vanwege ziekte en Sellouki zat zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit. Bij de thuisploeg kwam ADO Den Haag een aantal oud-ADO spelers tegen. Evan Rottier stond in de basis en Youness Mokhtar en Naoufal Bannis begonnen op de bank bij de Eindhovenaren. In de eerste tien minuten viel er nog weinig te beleven in het Jan Louwers Stadion. In de 11e minuut kwam de ploeg van Advocaat op een 0 – 1 voorsprong. Ricardo Kishna (foto) nam een hoekschop en kreeg de bal na weggewerkt te zijn weer voor zijn voeten, zette de bal vervolgens hard voor waarna deze door Eindhoven middenvelder Jasper Dahlhaus getoucheerd werd en in zijn eigen doel belandde. Hierna bleven de bezoekers de bovenliggen partij maar mogelijkheden en kansen voor onder meer Thomas Verheydt, Xander Severina en Boy Kemper werden niet verzilverd. Mede door goed optreden van doelman Nigel Bertrams  en deels Haagse pech haalde de thuisploeg met deze 0 – 1 de rust. De Hagenaars konden terug kijken op een goed gespeelde  eerste helft maar hadden dit meer tot uitdrukking moeten laten komen in de score.

2e Helft

Na de rust gingen de bezoekers weer goed van start. Joël Zwarts had gelijk al de kans op de tweede treffer maar doelman Bertrams kon met een knappe redding de 0 – 2 voorkomen. Voor coach Rob Penders was het na een uur spelen duidelijk dat er iets bij de thuisclub moest veranderen en bracht drie verse krachten in het veld (onder andere Bannis). De Brabanders kwamen hierna wat beter in de wedstrijd zonder dat dit nu al gelijk resulteerde in grote kansen. Vlak voor het begin van het Haags kwartiertje kreeg Severina de kans om zijn ploeg definitief in veilige haven te schieten maar opnieuw Bertrams in het doel van de thuisploeg wist dat te voorkomen. Een minuut later kreeg ADO hiervoor de rekening gepresenteerd. Bannis reageerde goed op een voorzet en verschalkte doelman Sonny Stevens met een kopbal (1 – 1). De gelijkmaker was voor de thuisploeg het sein om op zoek te gaan naar meer maar de Haagse defensie bleef met enige moeite overeind waardoor dit duel één punt voor beide teams opleverde.        

Karakteristieken

FC Eindhoven – ADO Den Haag :  1 -1  (0 – 1)

Scoreverloop : 11e min. 0 – 1 Dahlhaus (ed), 76e min. 1 – 1 Bannis    

Gele kaarten: Rodriguez, Kishna, Klas (ADO Den Haag)    


Scheidsrechter : Robin Hensgens

Toeschouwers :  2.168

Opstelling Eindhoven: Bertrams, Seedorf, Amevor, Dorenbosch (55/Bogaers), , Dahlhaus, Kökcü (55/Bannis),  v.Doorn (55/Mokhtar), De Keersmaecker, Persyn, Brym (90+2 Sanoh), Rottier (87/Régo)


Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Asante, Kemper, Hall,Rodriguez, Kishna (85/Ćatić), Thomas, Klas, Zwarts (85/de Waal),  Verheydt (87/Esajas), Severina  


Redactie: Rob Blankenstein
Archieffoto: ADOFans.nl
Headerfoto: Twitter FC Eindhoven