ADO Den Haag na bliksemstart, na rust kansloos onderuit tegen Willem II

ADO Den Haag heeft vrijdagavond ook in de tweede wedstrijd voor de 4e en laatste periode geen overwinning kunnen boeken. Na een bliksemstart wat na 55 seconden al een 1 – 0 voorsprong opleverde kregen de Hagenaars na rust in vijftien minuten tijd drie treffers om de oren en stond er na negentig minuten een 1 – 3 eindstand op het scorebord.     

Voor aanvang van de wedstrijd
Na het gelijkspel afgelopen maandag bij FC Eindhoven ontvingen de Hagenaars vrijdagavond in het Bingoal Stadion Willem II. ADO Den Haag had wat goed te maken want in de heenwedstrijd, toen nog met Dirk Kuijt aan het roer, ging de wedstrijd met 1 – 0 verloren. Bij de thuisploeg ontbraken  vanwege een blessure Finn van Breemen, Ricardo Kishna en Mario Bilate.  Verder kon trainer Dick Advocaat geen beroep doen op de zieke Max de Waal en Malik Sellouki die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat.   

1e Helft

Binnen een minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een kopbal van Joël Zwarts na een afgemeten voorzet van Guillem Rodriguez. Een paar minuten later een diepe bal op Thomas Verheydt met een vrij veld voor zich maar een Tilburgse verdediger wist er nog net tussen te komen. De bezoekers kwamen daarna ook dreigend door maar een bal die hard en laag voor de goal kwam en voor het intikken was werd gemist door de spits van de Brabanders. Xander Severina probeerde het daarna met een knal vanaf de zestien meter maar had zijn vizier te hoog afgesteld. Diezelfde Severina werd niet veel later goed de diepte ingestuurd en ging op doelman Joshua Smits af maar hij speelde de bal te ver voor zich uit waardoor deze kans verloren ging. Door de kansen en mogelijkheden niet te verzilveren zocht de thuisploeg met een magere 1 – 0 de kleedkamer op.

2e Helft

Na de rust zou de residentieploeg hiervoor de rekening gepresenteerd krijgen.

52e tot de 67e minuut

Binnen  zeven minuten na de rust trokken de bezoekers de stand weer gelijk. Matthias Verreth schoot een vrije trap vanaf een meter of twintig onberispelijk achter Sonny Stevens in het Haagse doel. Acht minuten daarop bracht Elton Kabangu op een assist van Max Svensson de Tilburgers voor de eerste keer op voorsprong. Doelman Stevens had daar meer aan kunnen doen als hij sneller had gereageerd maar liet dat na. Vervolgens was het Tyrese Asante die ruim vijf minuten later de fout inging waarvan opnieuw Kabangu dankbaar profiteerde en de 1- 3 op het scorebord zette.

Laatste twintig minuten

 In het resterende deel van de wedstrijd consolideerde de ploeg van trainer Reinier Robbemond de  voorsprong en kreeg zelfs nog de kans op de 1 – 4 via Jizz Hornkamp maar hij slaagde er niet in om doelman Stevens die al op de grond lag te passeren. ADO kon daar  ondanks een aantal wissels vrijwel niets meer tegenover stellen. Met één punt uit de twee wedstrijden in deze periode is een mindere fase voor de Hagenaars een feit.

De opdracht om deze periode op te eisen of bij de eerste acht van de eindrangschikking ranglijst te eindigen wordt steeds lastiger maar is zeker nog niet onmogelijk.       

 Karakteristieken

ADO Den Haag – Willem II :  1 – 3 (1 – 0)

Scoreverloop : 1e min. 1 – 0 Zwarts, 52e min 1 – 0 Verreth, 60e min. 1 – 2 Kabangu, 67e min. 1 -3 Kabangu

Gele kaarten : Thomas (ADO Den Haag), Woudenberg, Schouten(Willem II)

Scheidsrechter : Martin Van den Kerkhof

Toeschouwers : 6.767

Opstelling ADO Den Haag: Stevens, Kemper, Asante, Hall, Klas, Thomas (72/Esajas), Breinburg (68/Sleegers), (Rodriguez, Zwarts (72/Ćatić), Verheydt, Severina


Opstelling Willem II : Smits, Schouten, Dammers, Kabangu (81/De Leeuw),Hornkamp (72/Bokila), Verreth, Svensson, Owusu, Meerveld (64/Oosting), Woudenberg, Bosch


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl