NK dammen veteranen in Voorburg

Voorburg – Het Nederlands damkampioenschap voor veteranen wordt in april in Voorburg verspeeld. Het Dalton College aan de Loolaan 125 is dan plaats van handeling voor naar verwachting een honderdtal senioren, afkomstig uit het hele land. Het toernooi heeft van de dambond een officiële status gekregen en krijgt behalve een algehele kampioen ook kampioenen in de leeftijdsklassen 50+, 60+, 70+ en 80+.
De titelstrijd is overgenomen van Wageningen waar t/m 2019 vijftien keer het toernooi heeft plaats gehad. Organisator is nu de Stichting The Hague Open, in het verleden onder meer bekend van de Haagse internationale zomertoernooien.

Het NK wordt maandag 24 april omstreeks 12.45 uur geopend door wethouder Astrid van Eekelen van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De deelnemers spelen acht ronden waarvan vrijdag 28 april de laatste is. De vier categoriewinnaars ontvangen een geldprijs. De  totaal-winnaar krijgt een bijdrage van de KNDB in de reis- en hotelkosten voor het Europese veteranenkampioenschap ook de Aad Ivens Trofee. Dit als eerbetoon aan de bekende Haagse dammer/bestuurder (1914-1994) die zowel nationaal als internationaal de damsport op de kaart heeft gezet.

Zie ook de website www.damweb.nl/nkveteranen