HRC Extreme wint in Zwolle. Do Velema matchwinner

Afgelopen zondag reisden onze dames naar Zwolle. Het beloofde een zware pot te worden. Het clusterteam Zwolles/Dwingeloo/Big Stones cluster heeft een fysieke scrum en daar hadden de dames van Xtreme zich op voorbereid, maar desondanks was het het thuisteam dat na 30 minuten de eerste try van de wedstrijd te maakte (5-0). Vervolgens vielen er aan beide kanten wat blessures na aardig wat meters rennend van de ene naar de andere kant gingen de dames met die stand de rust in.

Xtreme wist dat het de tweede helft op hun fitheid zou aankomen. Ook in die tweede helft werd er weer hard en op het scherpst van de snede gespeeld. Beiden teams maakten veel hoge tackles en de referee had het dan ook druk met het uitdelen van penalty’s en een aantal gele kaarten. Na meerdere keren passen door Xtreme was het uiteindelijk de center van Xtreme, Lisa Berding, die de eerste try van de tweede helft drukte en daarmee de stand in evenwicht bracht (5-5). Zwolle c.s. kwam echter weer op voorsprong. Na een penalty, in hun voordeel, kozen ze met succes voor de palen (5-8). Daaropvolgend ging Xtreme tot het gaatje om de wedstrijd toch nog te kunnen winnen. Na een aantal penalty’s in het voordeel van Den Haag kon onze nummer 8, Do Velema, de winnende try voor Xtreme maken. Eindstand: 10-8.