ADO Den Haag komt als winnaar uit de strijd tegen Jong PSV na slopende slotfase

Jason van Duiven scoort de 1-2 foto PSV Twitter

ADO Den Haag heeft maandagavond op Sportcomplex de Herdgang tegen Jong PSV hele goede zaken gedaan voor de 3e periode. De Hagenaars die na twintig minuten op een 0 – 2 voorsprong kwamen en vlak voor rust een tegentreffer moesten incasseren konden met veel strijd en wat geluk de 1 – 2 over eindstreep trekken.

Thuiswedstrijd

Na de bekerwinst gelopen donderdagavond tegen Go Ahead Eagles  was het zaak voor de mannen van trainer Dick Advocaat om vol voor de drie punten te gaan. De thuiswedstrijd tegen de Jonge Eindhovenaren eind september vorig jaar eindigde toen in een 1 – 3 overwinning voor de Brabanders.

Wijzigingen

Ten opzichte van de basisopstelling tegen Go Ahead Eagles waren Absalem, Esajas, Zwarts en Ćatić vervangen door Breinburg, de Waal, Sleegers en Severina. De laatsten keerden terug van een blessure.

1e Helft

Archieffoto:Doelpuntenmaker Max de Waal in actie tegen Jong PSV in het eigen stadion

Met Max de Waal in de spits begon ADO aan de wedstrijd. Het eerste schot werd door de bezoekers gelost door Joey Sleegers maar het schot was geen probleem voor doelman Kjell Peersman  van Jong PSV. In de volgende minuten ontstonden er wat mogelijkheden zonder dat dit nu uitmondde in honderd procent kansen. Sleegers zag zijn inzet net voorlangs gaan en Ricardo Kishna was bijna de maker van de openingstreffer maar zijn hoekschop werd nog net bij de eerste paal gekeerd door Peersman. Een kleine tien minuten later kwamen de Hagenaars toch op voorsprong door een vlammend schot van buiten de zestien van Max de Waal (foto) en ruim één minuut later tekende Xander Severina (foto) de 0 – 2 aan op een assist van Titouan Thonas. Hierna liet de thuisploeg voor het eerst van zich horen waarbij Boy Kemper een bal vanaf rechts net kon onderscheppen en een paar minuten later was het Tyrese Asante die het gevaar kon afwenden door bij een lange bal zijn lichaam er goed in te zetten waarna Sonny Stevens in het Haagse doel de bal simpel kon oppakken. Acht minuten voor het rustsignaal veroorzaakte Finn van Breemen (gele kaart) een strafschop die door Jason van Duiven benut werd. Niet veel later kwam de ploeg van Advocaat goed weg toen een stift van buiten de zestien via de paal weer in het veld belandde. Overigens ook doelman Stevens en Kemper kregen in deze slotfase nog geel te zien.

Archieffoto: Doelpuntenmaker Xander Sevarina in actie tegen Fc Den Bosch

2e Helft

Behoudens de kans in de eerste minuut voor de thuisploeg waarbij de bal net naast de voor de bezoekers goede kant van de paal rolde was er in het eerste kwartier weinig te beleven voor beide doelen. Rond de zestigste minuut ontsnapte de ploeg uit de Hofstad opnieuw aan de 2 – 2.

Sleegers maakte buiten z’n eigen zestien  ongelukkig hands maar gelukkig voor ADO werd de bal uit de vrije trap net over het Haagse doel gekopt. Voor het eerst kwamen de Hagenaars weer eens in de buurt van het zestien meter gebied van de thuisploeg waarbij Kishna de bal uit zijn corner helaas net over gekopt zag worden door Boy Kemper. Niet veel later hielp Thomas bij een vrije trap voor ADO de tegenstander bijna weer aan een mogelijkheid maar Finn van Breemen, die opnieuw een sterke wedstrijd afwerkte, voorkwam erger. In de laatste vijftien minuten was het voor de bezoekers af en toe alle hens aan dek waarbij de thuisploeg alle risico’s nam en vier corners achter elkaar mocht nemen maar gelukkig voor de Hagenaars bleef de gelijkmaker uit en pakte daarmee hele belangrijke punten voor zowel de 3e periode als voor de reguliere ranglijst.

Jong PSV – ADO Den Haag:          (1 – 2)

Scoreverloop :  19e min. 0 – 1 de Waal, 20e min. 0 – 2 Severina, 39e min. 1 – 2 v.Duiven(p),

Gele kaarten : Nassoh (Jong PSV), v.Breemen, Stevens, Kemper (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Robin Hensgens

Toeschouwers :  ca. 675

Opstelling Jong PSV : Peersman, Tytens (86/Dams), Leysen, Comenencia, Seelt, Nassch, Tielemans, Colyn (67/Jimenez), Geerts (46/Babadi), Sealy (60/Priske), v.Duiven

Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Asante, v.Breemen, Kemper, Hall (63/Rodríguez), Thomas, Kishna (78/Esajas), Breinburg (83/Wehrmann), Sleegers (78/Ćatić), de Waal, Severina

Redactie : Rob Blankenstein

Portretfoto’s : Marc Klaui/ADOFans.nl