ADO Den Haag vrouwen door in TOTO KNVB Beker na ruime winst op Wartburgia

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zaterdagmiddag voor de achtste finales om de TOTO KNVB Beker in Amsterdam op het complex Drieburg  thuisclub Wartburgia dat voor de competitie uitkomt in de Topklasse op een 2 – 5 nederlaag getrakteerd. Door deze winst hebben de vrouwen van Sjaak Polak zich geplaatst voor de kwartfinales. Bij rust hadden de Haagse vrouwen al een 0 – 3 voorsprong genomen. Na de rust werd het nog even spannend toen de thuisclub terugkwam tot 2 – 3.

1e Helft

De bezoekers gingen gelijk goed van start want al na vier minuten lag de eerste treffer in de Amsterdamse goal. Uit een goede voorzet van Nikki IJzerman trof Liz Rijsbergen (foto) doel. Voordat het tweede doelpunt zou vallen vielen er al een aantal grote kansen te noteren. Zo omspeelde Jaimy Ravensbergen, waarvan eerder deze week bekend werd dat ze naar landskampioen FC Twente gaat verkassen,de keepster van de thuisclub maar haar inzet werd door een Amsterdamse verdedigster van de doellijn gehaald. Niet veel later kreeg Ravensbergen opnieuw een kans maar ze kwam een teenlengte tekort om de door Rijsbergen teruggelegde bal binnen te tikken. De thuisploeg kreeg niet veel later een kans door een slordige terugspeelbal maar Barbara Lorsheyd in het Haagse doel redde uitstekend. Na een half uur viel dan toch de 0 – 2 door Catho Pijnacker Hordijk (foto) die een indraaiende voorzet van Rijsbergen tegen de touwen kopte. Vlak voor het rustsignaal was het Ravensbergen die na goed doorzetten van Rijsbergen de ruststand op 0 – 3 bepaalde.

2e Helft

In deze helft lieten de Haagse vrouwen de thuisploeg eerst nog terugkomen tot 2 – 3 maar verder liet de Hofstadploeg het niet komen en stond er na negentig minuten een eindstand van 2 – 5 op het scorebord.

Wartburgia komt terug

De thuisploeg scoorde na ruim vijf minuten de 1 – 3 en met nog vijfentwintig minuten op het scorebord schoot Linnekamp voor de thuisploeg de 2 – 3 tegen de touwen.

ADO vrouwen slaan toe in slotfase

Na de tussensprint van de Amsterdamse vrouwen namen de bezoekers weer het heft in handen en dat resulteerde tien minuten voor tijd in de 2 – 4 via het hoofd van Rijsbergen uit een vrije trap van de na de rust ingevallen Daniëlle Noordermeer. Het slotakkoord was voor de ingevallen Vanessa Susanna die het vijfde Haagse doelpunt van deze middag voor haar rekening nam.

Karakteristieken

Wartburgia – ADO Den Haag: 2 – 5  (0 – 3)

Scoreverloop: 4e min. 0 – 1 Rijsbergen, 30e min. 0 – 2 Pijnacker Hordijk, 42e min. 0 – 3 Ravensbergen, 51e min. 1 – 3, 65e min. 2 – 3 Linnekamp, 82e min. 2 – 4 Rijsbergen, 87e min. 2 – 5 Susanna