ADO Den Haag komt niet verder dan een bloedeloze 0 – 0 bij FC Den Bosch

ADO Den Haag is zondagmiddag in stadion De Vliert tegen FC den Bosch nier verder gekomen dan een bloedeloze 0 – 0 en heeft daarmee geen revanche kunnen nemen voor de eerdere 0 – 2 nederlaag in eigen huis aan het begin van de competitie.

Na de winst vorige week vrijdag (17 februari) in eigen huis tegen koploper PEC Zwolle waardoor de Hagenaars de koppositie innamen in de strijd om de 3e periode stond zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma. Nadat de resultaten van de concurrentie in deze periode regelmatig gunstig uitvielen voor de residentieploeg kon ADO Den Haag deze middag goede zaken doen. Door dit gelijke spel heeft de ploeg van trainer Dick Advocaat nog maar één punt voorsprong op Almere City met nog twee wedstrijden in deze periode te gaan.

1e Helft

Met Guillem Rodriguez in de plaats van de geblesseerde Dezen Hall en de in de warming-up toch niet helemaal fitte Boy Kemper die niet kon starten waardoor Amir Absalem zijn opwachting mocht maken begonnen de Hagenaars aan de wedstrijd. In deze helft waren de mogelijkheden en kansen op één hand te tellen. De thuisploeg had het meeste balbezit en kreeg een paar mogelijkheden ondermeer in de persoon van Danny Verbeek die op aangeven van Faris Hammouti de bal op de rand van de zestien kreeg aangespeeld maar zijn inzet vloog een meter over het doel. Het enige wat de bezoekers daar tegenover konden stellen was een strafschopsituatie waarbij Xander Severina betrokken was en waarop Advocaat zijn dugout uitstormde maar leidsman Pol van Boekel zag er geen strafschop in.

2e Helft

Ook na de thee viel er weinig te genieten. Weer veel balbezit voor de ploeg van trainer Jack de Gier maar echt hele grote kansen ontstonden er niet voor de thuisploeg. De Hagenaars kwamen in deze helft niet verder dan twee kopballen van Thomas Verheydt en Silvinho Esajas die geen problmen opleverde voor de Bossche doelman. Opmerkelijk was nog dat de niet fitte Kemper in de slotfase toch nog werd ingebracht voor zijn vervanger Absalem.  

Karakteristieken

FC Den Bosch – ADO Den Haag : 0 – 0

Gele kaarten :  Gyamfi (FC Den Bosch), Absalem, Asante, Verheydt, Sleegers ((ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Toeschouwers: 3.558

Opstelling FC Den Bosch: v.d.Steen (88/Sikking), Gyamfi, Bowat, v.d.Bogert, Mulders (84/v.Hedel), Hammouti, Zelalem, Kalinauskas, Ahannach (85/Scheij, Verbeek, Konings(36/v.Bakel)

Opstelling ADO Den Haag; Stevens, Absalem (84/Kemper), v.Breemen, Asante, Rodriguez, Kishna, Esajas, Thomas, Sleegers, Verheydt, Severina

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl