Spannende overwinning voor HRC Xtreme

Zondag beloofde een pittige wedstrijd te worden voor Xtreme tegen de fysiek sterke dames van de Cheetahs. Onze ladies hadden daarbij een wat krappere selectie dan normaal door vakanties, zieken en werk. Iedereen zou dus voor de volle 100% moeten knallen en het zou team effort vereisen om zeker te stellen dat de punten niet Haarlem bleven.

In het begin van de wedstrijd was meteen te zien dat de teams aan elkaar gewaagd waren, desondanks wist center Lisa Berding een gat vinden in de verdediging van de Cheetahs en maakte zij de eerste try van de wedstrijd (0-5). De Cheetahs kwamen bijna onmiddellijk terug middels een try van hun tweederijer met conversie, waarmee het thuisteam op voorsprong kwam (7-5). De voorwaartsen van Xtreme waren duidelijk lichter dan de pack van Cheetahs en dit was te zien in de scrums. In het trygebied van Xtreme wonnen de Cheetahs ook met gemak hun scrum en zo konden ze nogmaals een try drukken (12-5). Xtreme herpakt zich met behulp van haar bliksemsnelle fullback, Hannah van Beukering. De rake conversie van Do Velema zorgde voor een gelijke stand (12-12). Daarna volgde een prachtige teamtry van Xtreme: na een gezamenlijke run van Flanker Maartje Gout en center Sophie Boelen, kon flyhalf Rachel van der Winden een mooi gat in het midden vinden. Do Velema raakte ook deze conversie en Xtreme ging met een voorsprong van 7 punten de rust in (12-19). De tweede helft startte minder goed voor Xtreme. Door een penalty in het voordeel van de Cheetahs maakten zij de eerste try van de tweede helft  (17-19). Vervolgens makten de Cheetahs een aantal overtredingen. Do Velema reageerde scherp: na een penalty, in het voordeel van Xtreme trok ze een sprint naar de trylijn. Xtreme’s nummer 8 beukte hierbij zelfs een paar Cheetahs omver en drukt een try (17-24). Even leek Xtreme nog een try te drukken uit een mooie supportloop van prop Montse Siempre Fuertes en center Lisa Berding. De pass bleek echter voorwaarts en de try werd afgekeurd. Xtreme had echter de smaak te pakken en was er op gefocust om nog een try te maken. En die kwam er! Xtreme’s nummer 8 Do Velema maakte nogmaals een run, trok hiermee de verdediging naar het midden en speelde toen af naar winger Hannah van Beukering. Nu was het Sophie Boelen die de conversie tussen de palen kickte (17-31). In de laatste minuten leek het nog even spannend te worden doordat de Cheetahs hard op de trylijn van Xtreme drukken en Xtreme – door een gele kaart van tweede rijer Fleur de Koning – met een speler minder staat. De Cheetahs kwamen zelfs met de bal over de trylijn, maar Xtreme wist de bal hoog te houden. Het verlossende fluitsignaal volgde meteen daarna. Eindstand 17-31.