Bekerzege voor ZVV Den Haag vrouwen

ZVV Den Haag Vrouwen vs. ZVV Middelburg

Eindstand 7-1 Ruststand 3-0.

Larissa Boerenstam scoort hattrick!

DEN HAAG – In de topsporthal van Sportcampus Zuiderpark trakteerde ZVV Den Haag haar dankbare en loyale thuispubliek op een zeer attractief bekerduel. Het team van Havermans & Poku (bij afwezigheid van Jeffrey Brand) startte voortvarend maar schoot de eerste goal pas in de 6e minuut binnen!

Sublieme saves

Het jonge nog onervaren team uit Zeeland had in haar aanvoerster Esmee van de Berge de gevaarlijkste speelster. In een wedstrijdfase van verslapping aan Haagse zijde excelleerde de neo-international met dribbels en schoten. Op die momenten trad keepster Celine Lindhoudt handelend op met sublieme saves. Misschien wat chauvinistisch gesteld, maar de Haagse sluitpost doet zeker niet onder voor de huidige Oranje keepster-internationals!

Sterke formatie

Havermans kon in de return van het bekerduel beschikken over een zeer sterke formatie.

Met de absolute futsal toppers zoals o.a. Romy Scherpenzeel, Ramona van der Harst, Priscilla de Vos, Sylvana den Boer en sluitpost Celine Lindhoudt in het eerste blok zette ZVV Den Haag Vrouwen haar bekeropponent vanaf het begin met de rug tegen de muur. Vele onbenutte kansen gingen aan het eerste doelpunt vooraf.

Zeeuwse netten

Na de eerste wissels was het de uitblinkende Romy Scherpenzeel die Den Haag op voorsprong zette, Sabrina Pufflijk tikte de vrije trap slim opzij naar de trefzekere Scheveningse Scherpenzeel die de bal meedogenloos en keihard tegen de Zeeuwse netten knalde, 1-0.

Het andere blok stond dus amper in volledige samenstelling in het veld.

Uitstekend keeperswerk

Met ex-ADO speelster Priscilla Mesker, Rochella Becker en de grillige Samia Kaaouane en Sabrina Pufflijk had Den Haag het daarna lastiger. ZVV Middelburg kwam in die fase meer aan de bal en kreeg doelkansen door onnodig balverlies aan Haagse zijde. Gelukkig door uitstekend keeperswerk van Lindhoudt kon ZVV Den Haag de minieme voorsprong houden.

Gevaarlijke counters

Na een geslaagde interceptie van Den Haag counterde Mesker counterde zelf richting het Zeeuwse doel. Haar schot ging helaas jammerlijk naast. Hierna volgde een Zeeuwse time-out. Vervolgens een sterk aanvallend Den Haag dat op zoek ging naar de tweede goal. Met de fysiek sterke Mesker, Kaaouane en Pufflijk probeerde Den Haag in die wedstrijdfase de gevaarlijke counters van Middelburg door sterk ingrijpen enigszins te ontregelen.

Time-out

Ook Havermans greep in en vroeg om een time-out. Was wel nodig. Spel van zijn ploeg was wat onrustig en ook niet goed. Middelburg kreeg ook meer kansen om een tegen te scoren. Ze kregen ook echt kansen! Maar Lindhoudt bleef goed keepen. En toen Ramona van der Harst na een interceptie de bal weer schitterend passte naar de trefzekere Priscilla de Vos, was het meteen weer raak, 2-0.

‘Laatste vrouw’

Nog enkele minuten te gaan en Den Haag ging door met vloeiende combinaties. Het was wederom Den Haag dat initiatief nam om door te pakken. Een dieptepass van Ramona van der Harst verdiende een betere afronding. De inzet van Priscilla de Vos met buitenkant rechts en met de rug naar het doel viel niet in de prijzen.

Ook Celine Lindhoudt deed in die fase vlak voor rust van zich spreken. Doet zonder bal goed mee als ‘laatste vrouw’.

Noppert vorm

De Haagse kansen bleven maar komen. Meer goals op die momenten (nog) niet. Met nog zo’n 1,5 minuut te spelen kreeg ZVV Middelburg een 10 meter trap toegekend. Lindhoudt verkeert in een ‘Noppert’ vorm en ranselde de Zeeuwse inzet uit haar doel! En in de rebound kon met vereende krachten Den Haag de bal adequaat weg schieten.

Scherpschutter Scherpenzeel

Daarna weer zoveel kansen om te scoren maar het lukte Den Haag het net niet voor de derde keer te vinden. Of toch wel, nog slechts 2 seconden op de klok! Scherpenzeel weer achter de bal! Twee tellen te spelen voor rust! Daar komt dat schot: GOAL! Uitblinker Romy Scherpenzeel haalt wederom doeltreffend uit, 3-0!

Direct daarna floot de scheidsrechter Holland Dijksma af, ruststand 3-0 voor ZVV Den Haag!

Tweede helft

ZVV Den Haag kreeg al snel een vrije trap mee na een overtreding op de ijverige en taaie Samia Kaaouane. Het was ex-ADO Den Haag Vrouwen speelster Priscilla Mesker die haar bekeken genomen vrije trap net over zag gaan. Ook in de beginfase moest de uitblinkende goalie Celine Lindhout handelend optreden. Dit deed ze dan ook uitstekend!

De nekslag

En na wederom zoveel onbenutte kansen kwam daar de corner van teamcaptain Priscilla de Vos! Strak ingespeeld richting de ‘gedekte’ Larissa Boerenstam bij de 2e paal, eerst tegen de staander en dan, GOAL!!, 4-0! De nekslag voor de Zeeuwse ploeg. De geweldige acties van de zeer talentvolle Esmee van de Berge ten spijt! Want ook de Haagse goalie Celine Lindhoudt moest zich in deze fase danig gelden!

Schitterende lob

En daarna ging het snel. Eerst was het Ramona van der Harst die met een schitterende lob de 5-0 binnen schoot! ZVV Den Haag bleef nog in een feestroes zitten en daar profiteerde ZVV Middelburg gretig van en in een split second na een killing counter tikte de nummer 10 de 5-1 binnen! En daarna?!! Een schitterende kromme crosspass van Ramona van der Harst, geen gelukkige afronding. Een mooie combinatie daarna en de bal naar de 2e paal, Larissa Boerenstam: GOAL, 6-1.

Kansen zat

De tussenstand had op dat moment veel hoger moeten uitpakken. Kansen zat. Maar het bleef ‘slechts’ 6-1. Nog een kleine 6 minuten te spelen kon de wedstrijd niet meer stuk voor ZVV Den Haag. Middelburg probeerde het nog wel maar vond steeds de uitblinkende Lindhoudt op haar pad. En toen kwam die geweldige combinatie tussen Boerenstam en Van der Harst en de laatste schoof de bal ‘rustaagh’ tegen de touwen, 7-1.

Het bleef bij die stand. Maar ook in de luttele minuten/ seconden kreeg ZVV Den Haag nog legio kansen om de voorsprong te vergroten. Maar de bal wilde er maar niet in.

Een mooie en verdiende 7-1 overwinning voor de ploeg van Havermans en stand-in assistent Lavinia Poku. Volgende week bekert ZVV Den Haag tegen Futsal Rotterdam!