Kirsten van Koert en Boyd Abbenhuis in Oranje onder 19

Jong talent van KV Die Haghe gaat zich richten op WK U19 in Gent

Met trots meldt KV Die Haghe dat twee spelers uit haar eerste team geselecteerd zijn voor de nationale jeugdselectie onder 19 voor 2023. Na de Korfbal Challenge in Rotterdam maakten de bondscoaches Leon Simons en Dennis Doves bekend dat Kirsten van Koert en Boyd Abbenhuis deel uitmaken van TeamNL U19. 

De Korfbal Challenge betekende de climax van een spannende en uitgebreide selectieprocedure. De diverse regionale selecties kwamen tegen elkaar uit onder toeziend oog van beide bondscoaches, die aansluitend de definitieve selectie bekendmaakten.  

Een positief verrassende uitkomst voor Boyd Abbenhuis. Ondanks dat hij eerder was afgevallen, wist hij tijdens de Challenge zijn selectie te heroveren. Kirsten van Koert verzekerde zichzelf met haar continue goede prestaties van een plaats tussen de 10 beste jonge korfbalsters.  

De complete selectie voor Nederland U19 2023 vind je hier. De twintig spelers zullen zich gaan voorbereiden op het IKF U19 World Korfball Championship 2023 in Gent, België van 7 tot 9 april 2023.