ADO Den Haag vrouwen onnodig onderuit bij Ajax vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond in Amsterdam tegen de vrouwen van Ajax de competitie hervat met een onnodige 3 – 2 nederlaag.  

Trainingskamp

Ter voorbereiding op de hervatting van de competitie hadden de Haagse vrouwen een  trainingskamp afgewerkt in Spanje. Met als uitvalbasis Salou had de selectie van vertrekkend trainer Sjaak Polak naast diverse trainingen ook nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen de nummer dertien van de Primera Division Levante Las Planas waarin de ADO vrouwen met 3 – 1 aan het langste eind trokken.

1e Helft

Met Cato Pijnacker Hordijk en Vanessa Susanna voor het eerst in de basis begon de ploeg van Polak aan het duel met de Amsterdamse vrouwen. De bezoekers begonnen niet goed aan de wedstrijd want al na twee minuten was het oud-ADO speelster Chasity Grant die de thuisploeg op een 1 – 0 voorsprong schoot. Na deze dreun wisten de Haagse vrouwen zich langzaam te herstellen. Susanna was de eerste die namens de residentieploeg het doel van de thuisploeg onder vuur nam. Haar afstandsschot vloog rakelings over de doellat. Ook verdediger Daniëlle Noordermeer, bekend om haar vrije trappen, stelde doelvrouwe Lize Kop op de proef maar haar inzet werd gekeerd ten koste van een hoekschop. In de 38e minuut was er toch reden tot juichen voor de bezoekers toen een inzet van Liz Rijsbergen, die gebruik maakte van balverlies aan Amsterdamse kant, de gelijkmaker opleverde. Lang konden de Haagse vrouwen hier niet van genieten want twee minuten later bepaalde centrumspits Tiny Hoekstra de ruststand op 2- 1.

2e Helft

Tot de 60e minuut gebeurde er weinig op het complex De Toekomst. Vijf minuten later kwam de thuisploeg met tien man te staan na een rode kaart voor de drie minuten daarvoor ingevallen Roos van der Veen die Rijsbergen op de rand van de zestien onderuit haalde. Uit de daaropvolgende vrije trap zag Noordermeer haar inzet gekeerd worden door  Kop in het doel van de thuisploeg. De formatie van Polak ging nu met een man meer en een extra spits in de persoon van Lobke Loonen nadrukkelijk op zoek naar de 2 – 2. In de 80e minuut was het uiteindelijk Noordermeer (foto) die uit de kluts de gelijkmaker binnenschoot. Vlak hiervoor had Rijsbergen al bepaald pech toen haar schot op de doellat uiteenspatte. Ondanks de overtal situatie lieten de ADO vrouwen zich toch `nog verrassen want in de slotfase zag Tiny Hoekstra, na een slippertje in de defensie van de bezoekers, toch kans de thuisploeg naar de 3 – 2 winst te schieten wat een behoorlijke teleurstelling betekende voor de Haagse vrouwen.     

Karakteristieken

Ajax – ADO Den Haag : 3 – 2  (2 – 1)

Scoreverloop : 2e min. 1 – 0 Grant, 38e min. 1 – 1 Rijsbergen, 40e min. 2 – 1 T.Hoekstra, 80e min. 2 – 2 Noordermeer, 84e min. 3 – 2 T.Hoekstra

Gele kaart(en) : v.d.Velde (ADO Den Haag)

Rode kaart :  65e min. v.d.Veen (Ajax)

Scheidsrechter : Marouan Achammachi

Toeschouwers : ca. 500

Opstelling  Ajax : Kop, Verhoeve, Doorn (62/v.d.Veen), de Sanders, Noordam, Bakker (70/Kardinaal), Spitse, Sabajo, Weerden (46/v.Gool), Hoekstra, Grant (80/I.Hoekstra)

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk (85/Balfoort), Noordermeer, Douma, Pijnacker Hordijk (74/Loonen), Nelemans, v.d.Velde (85/v.Raay), Ravensbergen, IJzerman, Susanna, Rijsbergen (90+4 Viehoff)

Redactie: Rob Blankenstein
Archieffoto:  Marc Klaui/ADOFans.nl
Wedstrijdfoto: Richard de Vos (ADO vrouwen)