ADO Den Haag laat opnieuw punten liggen tegen Jong FC Utrecht

Net als in de uitwedstrijd van maandag 12 september 2022 toen nog onder leiding van Dirk Kuijt zijn de Hagenaars er nu onder Dick Advocaat opnieuw niet in geslaagd om de drie punten te pakken tegen de Domstedelingen. Na een 1 – 0 voorsprong bij rust gaf het scorebord uiteindelijk een eindstand van 1 – 1 aan.

Ander centrum

Doordat Finn van Breemen en Tyrese Asante geschorst waren werd het centrum nu gevormd door aanvoerder Boy Kemper en Daryl Werker. Laatste aanwinst Joey Sleegers maakte zijn debuut in de basis hangend aan de linkerkant.

1e Helft

De bezoekers gingen het best van start want gelijk vanaf de aftrap ontstond er gevaar in de zestien van de thuisclub. Een paar minuten later werd Eliano Reijnders met een steekpassje één op één gezet met doelman Luuk Koopmans maar zijn lobje verdween tot opluchting voor de Hagenaars over het doel. Het eerste wapenfeit voor de thuisploeg ontstond na ruim tien minuten toen een kopbal van Kemper uit een hoekschop net naast het Utrechtse doel verdween. Een paar minuten later werd Sleegers weggestoken in de diepte en kon op doelman Calvin Raatsie afgaan maar de bal verdween via Raatsie over de achterlijn. De Utrechter kwam niet ongeschonden uit dit duel want hij moest zich laten vervangen door Kevin Gadellaa. Na wat plaagstootjes over en weer was het Kemper die in de dertigste minuut vanaf de eigen helft over de linkerkant opstoomde en diep in de zestien de vrijstaande Thomas Verheydt wist te vinden die geen moeite had om de 1 – 0 achter de invaller doelman te schieten. Twee minuten later kreeg Lynden Edhart gelijk de kans om de stand weer in evenwicht te brengen maar hij kon de voorgegeven bal net niet de goede richting geven waardoor de bal over achterlijn verdween.

2e Helft

De formatie van Advocaat zette in de beginfase hoog druk op de jongelingen van Utrecht maar meer dan wat dreigende situaties zonder echt 100% kansen leverde dat niet op. Sterker nog de bezoekers kregen wat meer de overhand wat in de 66e minuut resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Mees Rijks die zijn inzet, via Werker waardoor Koopmans kansloos was, in het Haagse doel zag verdwijnen. De Hagenaars waren hierdoor duidelijk van slag en Advocaat probeerde middels wissels (Ćatićc en Bilate voor Severina en Sellouki) weer wat nieuwe energie in het team te brengen maar de kansen in het Haags kwartiertje waren nauwelijks aanwezig waardoor er deze middag geen drie punten inzat voor de residentieploeg.       

Karakteristieken

ADO Den Haag – Jong  FC Utrecht : 1 – 1  (1 – 0)

Scoreverloop: 30e min. 1 – 0 Verheydt, 66e min. 1 – 1 Rijks

Gele kaarten: Absalem (ADO Den Haag), Mamengi, Oehlers, Vertrouwd, Felicia (Jong FC Utrecht)

Scheidsrechter: Wouter Wiersma

Toeschouwers: 4.950

Opstelling ADO Den Haag : Koopmans, Absalem, Kemper, Werker, Hall (90+1/Rodriguez), Wehrmann, Sellouki (71/Ćatić),  Thomas, Sleegers, Verheydt, Severina (71/Bilate)

Optelling: Jong FC Utrecht: Raatsie (17/Gadellaa), Rawlins, Meissen, Leliendal (59/Vertrouwd), Ikeshita, Reijnders, v.Eldik, Edhart, Rijks, Oehlers (86/Felicia), Mamengi 

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl