Die Haghe wint na stroeve start van RWA

In de 2e wedstrijd van de zaalcompetitie stond RWA op het programma. In de topsporthal van Sportcampus Zuiderpark wist Die Haghe, onder toeziend oog van een bescheiden publiek (i.v.m. de WK wedstrijd van het Nederlands Elftal en Sinterklaas), de strijd in winst om te zetten.

Stroef

De gasten uit Rhoon hadden de Hagenezen goed bestudeerd en waren duidelijk van plan voor een stunt te gaan zorgen. Zij namen direct de eerste score voor hun rekening en waren effectief in het voorkomen van de aangeefpositie. Die Haghe begon daarentegen stroef aan de wedstrijd en was vooral in de passing niet secuur.

Het ging 10 minuten gelijk op (3-3) voordat Die Haghe voor het eerst het verschil naar 2 wist te brengen. RWA knokte zich terug en nam na 16 minuten bij 6-7 brutaal weer een voorsprong. Na de gelijkmaker nam coach Tim Abbenhuis (DH) een time-out om zijn ploeg op scherp te zetten. Dat had het beoogde effect, want zijn team scoorde direct de 8-7. Tot 9-8 wist RWA het nog bij te benen, maar Die Haghe nam in de laatste 5 minuten voor de rust definitief afstand met 13-8.

Wisselvallig

Direct na de pauze scoorde Die Haghe de 14-8. Hierna kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Tot aan de 30e minuut bleef het verschil 5, waarna er van beide kanten een vrij rommelige periode volgde. Het duurde tot aan de 40e minuut voor er weer een doelpunt viel te bewonderen. Die Haghe was uiteindelijk duidelijk de betere ploeg en liep langzaam maar zeker steeds verder uit van RWA. Die Haghe won uiteindelijk met 23-15.

Stand

In de Overgangsklasse D zijn er nog 3 ploegen zonder puntverlies: Valto, Vriendenschsaar en Die Haghe. Valto had een makkelijke dag tegen ONDO, Vriendenschaar won van HKV Ons Eibernest en Die Haghe dus van RWA. Daarna volgt Fortis met 3 punten na de winst op Tilburg. RWA heeft 1 punt en Tilburg, HKV en ONDO zijn nog puntloos.

Volgende week speelt Die Haghe om 19.15 uur weer thuis in de Sportcampus (sporthal B) tegen Vriendenschaar.