ADO Den Haag verliest besloten oefenduel tegen Sparta Rotterdam met 0 – 3

In het Bingoal Stadion heeft ADO Den Haag zondagmiddag het besloten oefenduel tegen Eredivisionist Sparta Rotterdam met 0 – 3 verloren. De Hagenaars met voor de eerste keer Dick Advocaat op de bank keken bij rust tegen de ploeg van oud-ADO trainer Maurice Steijn al tegen een 0 – 2 achterstand aan.

1e Helft

Na drie minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong. Mohammed Tahiri was niet zelfzuchtig en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Jason Lokilo die de 0 – 1 binnentikte. De thuisploeg kreeg na een kleine twintig minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet werd door Thomas Verheydt op doel gekopt maar gepareerd door doelman Nick Olij. Vijf minuten later was het Tahiri die nu zelf profiteerde van de chaos in de Haagse defensie die de bal panklaar voor de voeten van de Sparta-aanvaller bracht en daarmee de ruststand op 0 – 2 bepaalde.

2e Helft

ADO Den Haag was ook na rust niet bij machte om het de bezoekers echt lastig te maken en de Rotterdammers konden de wedstrijd uitspelen zonder echt in de problemen te raken. Op slag van het eindsignaal was het Lokilo die de eindstand op 0 – 3 bepaalde na twijfelachtig optreden van de ADO doelman.

ADO Den Haag – Soarta Rotterdam:  0 – 3  (0 – 2)

Scoreverloop: 2e min. 0 – 1 Lokilo, 24e min. 0 – 2 Tahiri, 88e min. 0 – 3 Lokilo

Basisopstelling ADO Den Haag: Wentges, Hall, Werker, Carlson, Absalem, Breingburg, Kishna, De Waal, Verheydt, Severina