HRC wint ruim van Rotterdamse RC

Zaterdag 19/11: de Haagse sponsoren borrelden op het terras, Haagse Meestersch stookten de bbq op achter de boarding en HRC kwam thuis tegen de Rotterdamse RC goed uit de startblokken.  Na 4de minuten drukte Tom Eelman het ovaal al achter de lijn. De conversie werd door David Weersma tussen de palen gekickt en het stond 7-0.  In de 9de minuut volgde try nr 2 voor de Haagsche: Siem Noorman. De conversie werd opnieuw door David tussen de palen getrapt 14-0. In de 20ste minuut werd er vanuit de scrum door HRC een vrije man gevonden en drukte Siem zijn tweede try. En David bleef de conversies tussen de palen kicken 21-0. Uit een overtal situatie in de 35ste minuut, volgde na een assist van Björn Dolman en try van Ryan Berrevoets en David bleef – recht voor de palen – op schot. Met 28-0 op het bord gingen de teams dus de rust in.

In de 7de minuut na rust was het Lemarre die de score voor HRC voortzette (inclusief conversie 35-0). Na ca 10 minuten was het de beurt aan Jordi Hop en weer verdween de conversie tussen de palen: 42-0. Na nog een Haagse try plus conversie (49-0) liet HRC de bezoekers 2x lopen zodat het scorebord een eindstand van 49-14 liet zien.