Inbrengen Kishna bepalend voor winst ADO Den Haag tegen FC Eindhoven

ADO Den Haag heeft vrijdagavond na een 0 – 0 ruststand het tot dan toe nog ongeslagen FC Eindhoven met 1 – 0 verslagen. Met een nieuw systeem (3-5-2) werden de Brabanders die in een 5-3-2- formatie opereerden uiteindelijk nipt geklopt.     


 Na het verlies vorige week vrijdag in het thuisduel met Jong PSV kwam deze vrijdagavond FC Eindhoven op bezoek dat voor het begin van deze wedstrijd de derde plaats op de ranglijst innam en nog een kleine kans had op het veroveren van de 1e periodetitel. Het resultaat van deze wedstrijd zou wel eens bepalend kunnen zijn voor de verdere sportieve toekomst van Dirk Kuijt als hoofdtrainer van de Hagenaars.

1e Helft

Met vier nieuwe namen in de basis ten opzichte van vorige week tegen Jong PSV (Rodriguez, Siereveld, Ćatić en Bilate i.p.v. Hall, Van Bremen, Severina en Zwarts) begon de thuisploeg aan de wedstrijd. Voor de rust viel er bitter weinig te genieten voor de toeschouwers. Kansen vielen er nauwelijks te noteren. Na ruim tien minuten was er een mogelijkheid voor de thuisploeg.  Na een aanval via Amar Ćatić kwam de bal voor de voeten van Thomas Verheydt waarna doelman Nigel Bertrams zijn inzet tot corner verwerkte die verder niets opleverde. Twee minuten later was het oud-ADO speler Evan Rottier die zijn inzet gekeerd zag worden door  Hugo Wentges in het Haagse doel. Verder kwamen de ploegen in de eerste zeer matige helft niet.

2e Helft

Na de thee kwam de thuisploeg een stuk beter voor de dag. Vooral na het inbrengen van Ricardo Kishna in de 57e minuut kwam er veel meer voetbal in de ploeg wat vooral zichtbaar werd door, in tegenstelling tot voor de rust, nu wel met passie en durf te voetballen. Met name Ćatić werd nu in zijn kracht benut.  Door zijn snelheid in de diepte ontstonden er kansen voor de Hagenaars.  Het vertrouwen nu met Kishna in de ploeg was duidelijk zichtbaar en het was wachten op de openingstreffer van de thuisploeg. Na een uur spelen was het Mario Bilate die de bal voor het doel bracht waarna Thomas Verheydt de bal met zijn hoofd in de verre hoek deponeerde. Vlak voor de 1- 0 moest Gylermo Siereveld geblesseerd het veld verlaten waardoor Finn van Breemen weer zijn opwachting maakte. De thuisploeg had gedurende de tweede helft een licht overwicht en Verheydt was dicht bij de 2 – 0 maar zijn inzet uit een voorzet van Ćatić trof net geen doel. In de extra tijd van vijf minuten kwam de ploeg van Dirk Kuijt nog een keer goed weg toen een duidelijke handsbal van één van de Haagse verdedigers binnen de zestien geen aanleiding voor scheidsrechter Laurens Gerrets was om de bal op de stip te leggen. Door deze winst nemen de Hagenaars in de stand nu de vijftiende plaats in met elf punten uit tien wedstrijden. Komende vrijdag gaan de Hagenaars op bezoek bij NAC Breda.    

Karakteristieken

ADO Den Haag – Jong PSV :   1 – 0  (0 – 0)

Scoreverloop : 60e min. 1 – 0 Verheydt

Gele kaarten : Klas, Verheydt (ADO Den Haag), Rottier, Brym, Azzagari (FC Eindhoven) Rode kaart: Amevor (2x G (FC Eindhoven)

Scheidsrechter : Laurens Gerrets

Toeschouwers :  4.309

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Asante, Absalem, Rodriguez, Siereveld (63/v.Breemen), Breinburg, de Waal (57/Kishna), Klas, Bilate (85/Zwarts), Verheydt, Ćatić (85/Severina)


Opstelling FC Eindhoven : Bertrams, Amevor, Peijnenburg, Dahlhaus, V.Doorn, Kökcu (69/Diaby-Fadiga), Rottier, Oostenbrink (82/Azzagari), Brym (90+1 Enopka), Seedorf (69/Janssen), Persyn (82/Ogenia)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl