Geen Hoofdklasse honkbal meer in Den Haag

Het bestuur van Storks heeft besloten om het eerste team van de Haagse vereniging terug te trekken uit de Hoofdklasse. Na zes seizoenen onder in de Hoofdklasse gebungeld te hebben, met ontzettend veel mutaties in de selectie werd de conclusie getrokken dat het voor volgend jaar (2023) niet meer haalbaar was om een representatief team op de been te brengen.

UVV keert terug in de Hoofdklasse

De honkballers van het Utrechtse UVV keren daardoor terug in de Hoofdklasse. De Utrechtse vereniging heeft in het verleden in meerdere periodes al eerder deel uitgemaakt van de hoogste afdeling van het nationale honkbal, maar verdween na degradatie in 2017 uit de Hoofdklasse. UVV werd in 2022, kampioen in de Eerste Klasse, maar omdat de Hoofdklasse voor aanvang van het afgelopen seizoen gesloten werd, was alleen sportieve prestatie niet genoeg om toe te treden tot de Hoofdklasse. In september werd UVV al voorwaardelijk toegelaten to de Hoofdklasse, maar een toetsingscommissie  moest bepalen of UVV zou voldoen aan de minimum kwaliteitseisen die gelden voor de Hoofdklasse. De toetsingscommissie heeft nu bepaald dat zij aan die eisen voldoen en daarmee keren de Utrechters dus terug op het hoogste Nederlandse honkbalniveau. In 2017 keerde Storks juist terug in de Hoofdklasse. Beide clubs wisselen elkaar in 2023 dus nu opnieuw af.

Toekomst Silicon Storks

Het is op dit moment nog onbekend wat er van de huidige selectie overblijft om een representatief team op de been te brengen voor deelname aan honkbal in de Eerste Klasse. Het eventueel aanblijven van coach Eugene Henson (foto) is zeer twijfelachtig. Na het verstrijken van de overschrijvingsperiode (november a.s.) zal er meer duidelijkheid zijn over de selectie en mogelijk ook wie de technische leiding in handen zal krijgen op het Schapenatjesduin in Kijkduin.

Redactie: Rob Blankenstein en honksoftbal.nl
Foto: Archieffoto (Fred Reuling)