HRC wint met 0-124 van Ascrum

Laten we met het slechte nieuws beginnen, het clubrecord is vandaag niet gebroken bij Ascrum. Maar met nipt 10 min op de klok hat HRC het ovaal al 3x over de lijn gevracht (1x Jasey van Kampen en 2x Siem Noorman waarbij try 1 en 3 werden  geconverteerd door Jordy Hop) 0-19 en het bijhouden van de stand leek een uitdaging op zich te worden….

Try Nr 4 volgde na een mooi kickje van Jasey van Kampen en Siem Noorman kwam op snelheid voor een vroege hattrick. Er volgde geen conversie (0-24 met 15 min op de klok)

Het scorebord bleef in beweging met tries van Jasey van Kampen (gee conversie 0-29) Lodi Buijs (met conversie van Jordy Hop 0-36), nog een keer Siem Noorman die er even doorheen liep (weer conversie van Jordy Hop 0-43) en ook Tom Eelman drukte een try die Jordy converteerde 0-50. Vervolgens bulldozerde Ryan Berrevoets het halve veld over en daarna ging de bal de lijn in en perste Jordy Hop er nog een sprintje en conversie uit 0-57. Aansluitend deed Luco Batenburg nog een duit in het zakje en na een pick en go “snelde” hij met zijn voorwaartse kracht over de tryline. Jordy Hop raakt de paal (0-62)

In de rust werd er langs nog wat gespeculeerd over dat record (7-147 nog ten tijden van de de zwart wit tv tegen Delft).

Na de rust druk Jasey van Kampen nog een try die Jordy Hop weer converteerde 0-69. Inmiddels was ook Björn Dolman binnen de lijnen en natuurlijk pakte ook hij een try mee (Conversie van Jordy 0-76). Kort daarna had ook Floris Dulleman zijn try gescoord. Lorenzo Groos moest er nog even in komen, en schoot de conversie van uit de hoek van het veld nog niet raak (0-81). Vervolgens was het Abe Hoogveld die (in zijn eerste wedstrijd als Senior) een try drukte (geen conversie 0-86). De try van Floris Dullemond werd vervolgens wel geconverteerd door Lorenzo 0-93. Aan Niels Kühn en Lorenzo Groos de eer om de stand naar de 3 cijfers te brengen: try met conversie 0-100. Ook Lorenzo Groos drukte nog een eigen try (zonder conversie 0-105). Op dat moment stonden er nog 5 minuten ip de klok en was het de vraag of er nog een try in zat….Ja dus ook Kees de Bruin drukte het ovaal in zijn eerste wedstrijd voor HRC 1 achter de lijn (met conversie van Lorenzo 0-110) vervolgens kreeg Ryan Berrevoets het nog even op zij  heupen en trok hij nog even een sprintje. Try met conversie 0-119 waarna het eindsignaal volgde.

Na overleg met de ref bleek er nog 1 try te missen hij helde 20 tries 12 conversies en kwam op 0-124 winst voor HRC (hoewel kort door de bond als een 124-0 verlies op de site gepubliceerd ….)

Redactie en foto’s: HRC