Die Haghe overtuigend naar winst

Die Haghe behaalde tegen de Antilopen een overtuigende 24-12-overwinning en staat als gepromoveerd team nog steeds op een mooie 2e positie op de ranglijst. Dit zou aan het eind van het veldseizoen zomaar iets moois kunnen opleveren.

Moeizaam begin

De gasten uit Leusden staan bekend als een taaie tegenstander, en daar zijn onder andere De Meeuwen al eerder slachtoffer van geworden. Dit bleek direct in de beginfase van de wedstrijd. Want hoewel Die Haghe het betere van het spel had, kon men dit nog niet in de score laten zien. Na 10 minuten was het 3-3, en moest er echt beter worden afgerond. Dat gebeurde langzaam maar zeker, en het logische gevolg was een verschil van 2 (6-4) na 16 minuten. In het resterende gedeelte van de 1e helft werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 10-5.

Frivool

De 2e helft gaven de Kanaries direct gas, en na 7 minuten was het pleit definitief beslecht. Met een tussenstand van 13-7 begrepen de gasten dat er vandaag verder niets meer te halen viel aan de Baambruggestraat. Coach Abbenhuis kon tevreden toekijken hoe zijn ploeg met soms frivool spel de wil aan de tegenstander oplegde. De Antilopen wisten het gevarieerde spel van Die Haghe niet te ontregelen en de score aan Haagse zijde liep dan ook gestaag op. Halverwege de 2e helft stond het 16-8. Verdedigend werd het vervolgens bij Die Haghe af en toe iets slapper, waardoor de rood/zwarten ook een aantal keer konden scoren. Maar daar zette Die Haghe dan snel weer 2 doelpunten tegenover. Het arbitrale duo vond het vervolgens na 24-12 wel genoeg, en werden er weer 2 punten aan het totaal van Die Haghe toegevoegd.

Stand

Koploper KVS had geen problemen met De Meeuwen en zij blijven dan ook bovenaan de ranglijst. Die Haghe staat 2e en SKF staat nu 3e na hun winst op directe concurrent Dindoa. Antilopen en De Meeuwen delen de 5e positie. Pernix staat na het behalen van de eerste punten tegen Tweemaal Zes, nu samen met Tweemaal Zes op de 7e plek.

Volgende week speelt Die Haghe in Leiden tegen Pernix. Koploper KVS krijgt SKF op bezoek.