Wissels maken in de tweede helft het verschil voor ADO Den Haag tegen de amateurs van Excelsior’31

*Malik Sellouki* van ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft de eerste ronde van het bekertoernooi tegen 3e divisionist Excelsior’31 overleefd. Na een 1 – 1 ruststand trokken de Hagenaars met 2 – 3 aan het langste eind.

Na de competitiewinst afgelopen vrijdag in het Rat Verlegh Stadion op NAC Breda reisden de Hagenaars dinsdagavond voor de 1e ronde van de TOTO KNVB Beker af naar amateurclub Excelsior’31 in Rijssen. De thuisclub neemt op dit moment in de 3e divisie zaterdag de één na laatste plaats in de stand in.

Andere namen in de basiself

Dirk Kuijt had in vergelijking met de wedstrijd tegen NAC Breda liefst zeven andere namen in de basis gezet. Koopmans, Werker, van Breemen, Rodriguez, Thomas, Klas en Bilate begonnen in de basis.  Wentges, Asante, Siereveld, Breinburg, Verheydt en Wehrmann namen plaats op de de bank. Absalem was niet beschikbaar vanwege een blessure.

1e Helft

Op Sportpark De Koerrbelt begon de thuisploeg sterk want al in de eerste vijf minuten belandde een kopbal van Niek Davina op de lat boven doelman Luuk Koopmans die in bekerwedstrijden de voorkeur krijgt boven Hugo Wentges. Na tien minuten viel de eerste mogelijkheid voor de Hagenaars te noteren maar de kopbal van Dhoraso Klas belandde recht in de handen van de doelman van de thuisploeg. Na een klein halfuur kwam de ploeg uit Overijssel op een 1 – 0 voorsprong waarbij Jesper Veltkamp uit een assist van Steff Kaptein doelman Luuk Koopmans, die niet echt reageerde, het nakijken gaf. Gelijk hierna hadden de bezoekers op gelijke hoogte moeten komen maar Mario Bilate verprutste deze grote kans door naast te schieten. Lang hoefde de bezoekers toch niet op de 1 – 1 te wachten want een voorzet vanaf rechts van Amar Ćatić werd door Alex de Jong onder druk van Bilate in eigen doel gewerkt. Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Met twee verse krachten Verheydt en Sellouki voor Bilate en de Waal begonnen de Hagenaars aan de tweede helft. Vijf minuten voor rust had Rodriguez al plaats gemaakt voor Zwarts. ADO kwam niet goed uit de kleedkamer want Givan Werkhoven zette de thuisploeg na een assist van Michel Gerritsen weer op voorsprong. Nadat vrijwel gelijk hierna Thomas Verheydt een enorme kans om zeep hielp was het vervolgens de Fransman Malik Sellouki (foto) die met een enorme pegel de 2 – 2 aantekende. De gasten uit Den Haag stelde nauwelijks drie minuten later orde op zaken door Verheydt die goed reageerde op een assist van Xander Severina en de 2 – 3 op het scorebord zette.. Nadat Verheydt uit voorzorg naar de kant was gehaald waardoor Silvinho Esajas zijn opwachting kon maken kregen beide ploegen in de slotfase nog kansen op een treffer. Zo was Severina dicht bij een doelpunt uit een voorzet van Ćatić maar doelman Anthony van Zaltbommel greep goed in en voorkwam daarmee de 2 – 4. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg nog de kans op de 3 – 3 maar de spits van de thuisploeg miste jammerlijk waardoor de Hagenaars met veel pijn en moeite zich wisten te plaatsen voor de tweede ronde van de beker waarvoor komende zaterdagavond geloot zal worden.

Excelsior’31 – ADO Den Haag:            (1 – 1)

Scoreverloop: 28e min. 1 – 0 Veltkamp, 34e min. 1 – 1 de Jong (ed), 49e min. 2 – 1 Werkhoven, 58e min. 2 – 2 Sellouki, 61e min. 2 – 3 Verheydt,

Gele kaarten: Paais (Excelsior’31)

Scheidsrechter: Matin Pérez

Toeschouwers: 2.348

Opstelling Excelsior’31: van Zaltbommel, Schmidt, de Jong (62/S.Seppenwoolde), Davina (72/M.Seppenwoolde), Vloedgraven, Gerritsen Mulkes (62/van Beek), Leemhuis (77/Paais), Reinders, Veltkamp, Werkhoven, Kaptein (62/Hemmink)

Opstelling ADO Den Haag:  Koopmans, Werker, van Breemen, Rodriguez (40/Zwarts), Hall (67/Asante), Thomas, Klas, Severina, de Waal (46/Sellouki), Ćatić, Bilate (46/Verheydt/ 81/Esajas))