Die Haghe beleeft een moeilijke middag

18-06-2022: Korfbal: Die Haghe – Maassluis: Den Haag

De laatste wedstrijd van de heenronde moest Die Haghe aantreden tegen laagvlieger Pernix. En dus lag onderschatting op de loer. Echter, de Leidse ploeg onder leiding van trainer-coach Joost Kuipers had zich terdege op Die Haghe voorbereid en had daarnaast vertrouwen gewonnen door de eerste
punten van vorige week.

Afronding
Pernix begon de wedstrijd fanatiek en het werd direct duidelijk dat zij zich vandaag hevig zouden verzetten. Die Haghe had niet direct een antwoord, en na de 2-0 binnen 3 minuten wist het zeker dat het flink aan de bak moest vandaag. Die Haghe speelde weliswaar meer schotpogingen bij elkaar,
maar kon de korf maar moeizaam vinden. Pernix wist met geduldig aanvallen wel te scoren, en na 10 minuten was het 5-2.

Na 18 minuten leek Die Haghe de aansluiting bij 6-5 weer gevonden te hebben, maar vervolgens zette de thuisploeg nog een tandje bij en liepen zij weer weg naar 9-5. Met nog 9 minuten op de klok in de 1e helft toonden de Kanaries meer initiatief, maar was het gat voor de rust niet meer volledig te dichten. Maar met een ruststand van 10-8 was er nog voldoende perspectief
om de punten mee te nemen naar Den Haag.

Lastig
Ook in de 2e helft bleef Die Haghe het lastig houden met deze tegenstander. Na 13 minuten was de achterstand weer vergroot, 13-9. Dit was het sein voor trainer-coach Tim Abbenhuis om in te grijpen. De eerste wissel sorteerde direct effect en leverde 2 scores achter elkaar op. 13-11. Pernix scoorde vervolgens nog wel een keer (14-11), maar begon aanvallend steeds meer fouten te maken door het nog strakker verdedigen aan Haagse zijde. Zo ontspon er zich een spannende en hectische slotfase.
Die Haghe sloop dichterbij, met als resultaat de gelijkmaker 2 minuten voor tijd (14-14).

De geel/zwarten kregen zowaar hoop op de zege. Echter, een benutte strafworp van Pernix, en Die Haghe moest nogmaals alles uit de kast halen om een nieuwe gelijkmaker te forceren. Met een mooi uitgespeelde aanval lukte dat alsnog, maar bleek de tijd uiteindelijk te kort voor de winnende.
Eindstand 15-15.

Stand
KVS liep door de winst tegen SKF een punt uit op Die Haghe en heeft nu 3 punten voorsprong. Dindoa volgt daar weer 3 punten achter na de winst op De Meeuwen, samen met SKF. Volgende week speelt Die Haghe in haar laatste wedstrijd van deel 1 van de veldcompetitie de return thuis tegen Dindoa.