ADO Den Haag vrouwen gaan met 3 – 0 onderuit in Limburg tegen debutant Fortuna Sittard

De vrouwen van ADO Den Haag gingen zaterdagmiddag op bezoek in Limburg bij het in de Azerion Eredivisie debuterende Fortuna Sittard dat onder meer de Belgische international Tessa Wullaert in de gelederen heeft lopen. Na een 1 – 0 achterstand bij rust gingen de vrouwen van trainer Sjaak Polak met 3 – 0 onderuit in Limburg..

De ploeg van Polak kan de komende drie wedstrijden geen beroep doen op spits Jaimy Ravensbergen die afgelopen zondag in de verloren thuiswedstrijd tegen de Ajax vrouwen tegen een directe rode kaart opliep.

1e Helft

In het eerste kwartier gebeurde er weinig in Sittard. De eerste mogelijkheid ontstond in de 17e minuut maar Wiëlle Douma kon de voorzet nog wegwerken. Ruim zes minuten later kreeg Charlotte Hulst van de thuisploeg de kans op de openingstreffer maar haar inzet ging over het Haagse doel. Opnieuw Hulst was een paar minuten later met een omhaal weer dicht bij een treffer maar Barbara Lorsheyd reageerde uitstekend waardoor de bal via de lat weer het veld in kwam. Na een klein half uur deed ADO wat terug na een uitstekende pass van Liz Rijsbergen belandde de bal bij Nikki IJzerman die vervolgens de Limburgse keeper omspeelde maar te ver naar de zijkant uitkwam waardoor haar schot in het zijnet belandde. Wat er al een tijd zat aan te komen gebeurde in de 33e minuut toen Hulst op een assist van Wullaert Lorsheyd in de korte hoek het nakijken gaf waardoor de Limburgse vrouwen op een 1 – 0 voorsprong kwamen. Hierna ontstonden er nog diverse kansen voor de thuisploeg maar achtereenvolgens Hulst en Wullaert verzuimden op dat moment om de score uit te breiden zodat de ploegen met een  1- 0 score de kleedkamers op zochten.

2e Helft

In de 53 minuut bracht Hulst op een assist van de Belgische Féli Petra Delacauw de stand op 2 – 0. Ruim vijf minuten later lag de 2 – 1 er bijna in maar zowel IJzerman als Rijsbergen kregen de bal er niet in. Ook een mogelijkheid een paar minuten later was niet besteed aan Manon van Raay want haar schot miste precisie en kracht om Diede Lemey in het doel van de thuisploeg echt te verontrusten. In de 84e minuut viel dan toch de 3- 0  door opnieuw Hulst die daarmee haar hattrick voltooide. Door deze tweede nederlaag op rij nemen de ADO Den Haag vrouwen in de competitie nu de  vijfde plaats in met zeven punten uit vijf wedstrijden.