Openingsbeker wedstrijd in de Eredivisie voor Mazzelstart vrouwen 1

Op vrijdag 2 september om 20:30 uur was het eindelijk zo ver! De aftrap van het eredivisieseizoen voor de Mazzelstars vrouwen 1. In de eerste eredivisiebeker wedstrijd komt ZVG/Cagemax naar Zoetermeer. Vorig jaar is ZVG als vijfde geëindigd in de Eredivisie. Gelijk een mooie openingswedstrijd met als taak de eerste drie bekerpunten van het seizoen te pakken. De wedstrijd begint met Nicole op het doel en Paulien, Kirsten, Dimara en Jessie in het veld. Op de bank zitten Lydia, Lizzy en Susan.

Het fluitsignaal gaat en de wedstrijd is begonnen! In de eerste 5 minuten houdt Mazzelstars het compact en speelt goed mee. De eerste kansen zijn voor ZVG maar deze worden door goed verdedigend werk uit het goal gehouden. Na een korte time out van ZVG pakt Mazzelstars het scherper op, er wordt kort op de bal gevoetbald en het hoger druk zetten zorgt voor wat opschudding bij ZVG. Hierdoor ontstaan er kansen voor Mazzelstars. Zo komt er vanuit een snelle actie van Lydia een kans bij een vrije trap. Na een moment van onscherpte schiet de nummer 7 van ZVG de bal strak over de grond in ons goal. Na het doelpunt oogt het wat rommelig. Meeste balbezit is voor ZVG behalve een aantal dode spel momenten zoals een vrije trap en corners. Zo ook een kort moment van balverlies werd snel afgestraft door nummer 10 van ZVG (0-2). Helaas komt Mazzelstars er niet meer uit in de laatste minuten en wordt dit 2 minuten voor tijd nog afgestraft door een snelle uitbraak met goal als gevolg (0-3). De laatste minuut van de eerste helft heeft Mazzelstars goed afgesloten. Hier kwam nog een prachtige actie en doelpoging van Jessie, helaas zonder goal. Ook Paulien had nog een prachtig een-twee’tje met Dimara. Helaas net geen doelpunt.

Na een korte rust komen de dames vol energie weer het veld op! De tweede helft is gestart en de eerste vijf minuten gaan goed gelijk op. Mazzelstars begint scherp en zet ze goed onder druk. Iedereen van Mazzelstars staat goed en zorgt dat ZVG er niet doorheen komt. Na het niet goed wegwerken van de bal, moest er een overtreding van Susan aan te pas komen waardoor de eerste gele kaart een feit is. Een vrije trap op een gevaarlijke plek voor ZVG wordt gelukkig hoog overgeschoten! De laatste tien zuivere speelminuten van de tweede helft gaan in en nog steeds is het spel voor Mazzelstars. Helaas blijven de doelpunten voor Mazzelstars deze helft nog uit. Dit is het moment! Er wordt goed over gespeeld en met vlagen gevaarlijke acties richting het goal. Helaas gebeurde wat iedereen niet hoopte en zo heeft ZVG maar 1 kans nodig wat gelijk wordt afgestraft met een doelpunt. Stand op dit moment 0-4 met nog 6 zuivere minuten op de teller. Een overtreding op Jessie zorgt voor een gunstige vrije trap. Jessie eist de bal zelf op en gaat klaar staan. Snoeihard en bijna door het net ging de bal (1-4). Nog een kleine vijf minuten, maar het kan nog! Een mooie kans voor Lizzy die de bal voorgeeft aan Dimara, maar helaas blijft een debuutgoal voor Dimara uit. Nog een aantal kansen voor ZVG, maar Nicole die ijzersterk aan het keepen is, zorgt ervoor dat de eindstand 1-4 blijft.. Een leerzame wedstrijd waar door beide partijen goed voetbal werd gespeeld! Op naar volgende week, dan start de competitie tegen kampioen Drs. Vijfje in Groningen.