ADO Den Haag vrouwen beginnen goed aan de competitie

De vrouwen van ADO Den Haag  hebben de eerste wedstrijd in de Azerion Eredivisie competitie tegen de vrouwen van Telstar in het Bingoal Stadion met 4 – 0 gewonnen. Bij rust was de stand 1 – 0.

1e Helft

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Al na vijf minuten werd er gescoord door Lobke Loonen die dit seizoen nieuw is bij de Haagse vrouwen. Een goede steekpass van Jaimy Ravenbergen op Nikki IJzerman ging aan het doelpunt vooraf waarna Loonen de breed gelegde bal achter doelvrouw Kelly Steen in het vijandelijke doel schoot. Na ruim tien minuten kregen de bezoekers de kans op de gelijkmaker na dom balverlies van centrale verdediger Danielle Noordermeer maar spits Femke Prins kon daar niet van profiteren. Het duurde tot de 27e minuut dat de volgende kans voor de ploeg van trainer Sjaak Polak te noteren viel. Een corner van Kayra Nelemans werd door iedereen gemist waar een klein balcontact voldoende had geweest voor de 2 – 0. Power vrouw van de wedstrijd Liz Rijsbergen had na krap een half uur een mooie individuele actie in huis maar haar schot werd goed gepakt door de Telstar goalie.  Nauwelijks twee minuten later schoot IJzerman net over na een goede steekpass van Lysanne van der Wal. Hierna was Ravensbergen rond de veertigste minuut dicht bij haar treffer,  maar nadat ze doelverdediger Steen goed had uitgekapt belandde haar schot in het zijnet. In de slotminuut van deze helft kwam Rijsbergen één op één te staan met de Telstar keeper maar ze zag haar lob uiteenspatten op de lat. Dit was ook het laatste wapenfeit voor de rust waarbij de 1 – 0 nog een magere afspiegeling was van de verhoudingen in het veld.  

2e Helft

Na de thee pakte de thuisploeg de draag weer op van voor de rust en nu duurde het vier minuten voordat er weer gescoord werd. De Belgische aanwinst Chloé van de Velde werkte bekwaam af na goed voorbereidend werk van Rijsbergen. Vervolgens duurde het tot de 63e minuut dat de volgende treffer viel door een benutte strafschop van Loonen nadat Ravenbergen in de zestien onderuit was  gehaald.  In de laatste twintig minuten werd er door de thuisploeg volop gewisseld waarbij tweevoudig doelpuntenmaker Loonen als eerste het veld verliet voor de, hevig teleurgestelde zo liet trainer Sjaak Polak na afloop weten, Louise van Oosten. Van de Velde was in het Haagse kwartiertje dicht bij de 4 – 0 maar haar inzet werd van de doellijn gehaald. Een paar minuten later kwam deze stand toch op het scorebord te staan door Ravensbergen die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Rijsbergen.  Ondanks dat de Haagse vrouwen hierna nog wat mogelijkheden kregen bleef de 4 – 0 op het scorebord staan en kennen de ADO vrouwen dus een uitstekende start van het seizoen 2022/2023.           


Karakteristieken

ADO Den Haag vrouwen – Telstar vrouwen :   4 – 0  (1 – 0)

Scoreverloop : 5e min. 1 – 0 Loonen,  49e min. 2 – 0 v.d.Velde, 63 e min. 3 – 0 Loonen (p), 79e min. 4 – 0 Ravensbergen

Gele kaarten : Drost (Telstar)

Scheidsrechter : Pepijn Helgering

Toeschouwers : 523

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk, Noordermeer, Nelemans, v.d.Velde (87/Raaijmakers), Rijsbergen(85/Susanna), Douma, Ravensbergen, Loonen (67/v.Oosten), IJzerman (85/Wammes), v.d.Wal (87/v.Raay)


Opstelling Telstar : Steen, Hermans, Ursem (46/Lagchner), v.Zelst (79/Vader) Kruithof (85/Wierda), Coady, Prins, Bruinenberg, Hassnaoui, Donker, Drost

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo