Sulita Waisega (HRC): Fijiana! Speelster HRC geselecteerd voor nationale team Fiji

Foto HRC

HRC is altijd enorm trots wanneer er spelers van de club voor de nationale (jeugd) teams uitkomen, of wanneer een van onze spelers de overstap kan maken naar een buitenlandse club, maar trots is dit keer misschien nog wat zacht uitgedrukt!

Dat ze een speelster van uitzonderlijke klasse is, was al bekend; zelden werd er meisje als 2e-jaars Junior (U16) naar boven gedispenseerd om bij de Colts (U18) te spelen en met onder andere haar ball-handling (Fiji-offloads) viel ze op. Dat ze het wel eens heel ver zou kunnen schoppen, zat er dus wel in. Maar dat de coaches van het Nationale dames team van Fiji – binnen enkele uren nadat ze videobeelden van haar onder ogen kregen – zouden vragen hoe snel ze op het vliegtuig zou kunnen stappen, is ongekend!

Sulita sluit dus dit seizoen bij de HRC Colts af en vertrekt – onmiddellijk nadat ze haar laatste examen heeft gemaakt – naar Fiji om zich met de Fijiana’s voor te gaan bereiden op het Oceania Tournament in Nieuw-Zeeland. En daarna gaan er nog een aantal wedstrijden tegen grote rugby-landen volgen, ter voorbereiding op de World Cup.

Dat HRC trots is, begint het gevoel dan ook niet te beschrijven. De club is veel meer dan trots! Het is een voorrecht dat je bij HRC hebt gespeeld.

We feliciteren jou en je familie – vooral ook je vader Seva die absoluut een groot aandeel heeft in dit succes – van harte met je selectie en wensen je heel veel succes. Wat een GEWELDIGE prestatie!

Overigens prijzen we ons gelukkig dat je nog een jonger broertje hebt en we dus nog geen afscheid hoeven te nemen van je vader en van hem en dat de kans dat we je terug zien op HRC als je op familiebezoek bent daardoor groter is. De deuren van de club staan altijd open en reken er maar op dat de TV/livestream in het clubhuis aan staat als je speelt.