Silicon Storks ontbeert geluk in drieluik met Quick Amersfoort

Na de nipte nederlaag (0 – 2) afgelopen donderdagavond in de eerste ’thuiswedstrijd’ stonden er dit pinksterweekend nog twee wedstrijden tegen Quick Amersfoort op het programma.

Zaterdag

Het tweede treffen vond in Amersfoort plaats. Thuishaven van Quick Amersfoort is het XLLease Park Dorrestein. Na de eerste nederlaag volgde zaterdag de tweede want de thuisploeg trok met 7 – 4 aan het langste eind. Bepalend voor de winst voor de thuisploeg was de 5e inning toen er maar liefst vijf mensen over de Haagse thuisplaat kwamen. De Hagenaars verkleinde de achterstand in de 7e inning tot 5 – 1 en aan het einde van de 8e inning stond er een 7  -4 stand op het scorebord. In de eerste helft van de 9e inning kon de ploeg van coach Eugene Henson niets meer in de stand veranderen waardoor de Hagenaars weer puntloos naar Kijkduin konden terugkeren.

Pitchers

Voor Storks begon Twan Naessens op de heuvel die na vier inning plus twee man werd afgelost door Johannes Verroen die na twee innings plus twee man plaats maakte voor Edvin Yrausquin die de wedstrijd uitgooide.

Gezamenlijke cijfers

Twan Naessens kreeg zeven honkslagen tegen wat ook resulteerde in vijf punten voor de thuisploeg. Verroen kreeg geen honkslagen tegen maar zag wel twee man over de thuisplaat komen. Yrausquin kreeg geen honkslagen tegen en zag ook geen mensen meer over de thuisplaat komen. Het veld van de Hagenaars maakte twee fouten in de periode dat Naessens op de heuvel stond. Samen gooide de Haagse pitchers 103 ballen waarvan er 63 als slag genoteerd werden. De wedstrijd nam twee uur en driekwartier in beslag. 

Honkslagen Storks

Aanvallend waren de Kijkduinbewoners goed op dreef want ze lieten tien honkslagen noteren wat er toe bijdroeg dat ze vier punten over de thuisplaat konden brengen. Verantwoordelijk voor de punten aan Haase kant waren rechtsvelder Sigmar Eustacia, linksvelder/pitcher Edvin Yrausquin, midvelder Jurickson Fecunda en 1e honkman Luis Gonzalez Garay.

Zondag

De wedstrijd die zondag werd afgewerkt in Kijkduin en die geprogrammeerd stond voor één uur was op het laatst verschoven naar twee uur. Heel vreemd, ten eerste omdat tot nu toe vrijwel alle thuiswedstrijden om 13.00 uur waren begonnen en ten tweede omdat de regen die voor de 1e pinksterdag voorspeld was net dat verschil had gemaakt waardoor de wedstrijd volledig uitgespeeld had kunnen worden en nu na de 1e helft van de 7e inning bij een 1 – 3 stand vanwege de regen niet meer uitgespeeld kon worden. Overigens reglementair wordt de score na vijf volledige innings als eindstand aangemerkt.

Scoreverloop

Op de eerste pitch van Storks werper Mike van den Berg was het korte stop Alex Madera die een driehonkslag produceerde waarna 3e honkman Jorge Hernandez Morantes de bezoekers op een  0 -1 voorsprong bracht. In de 3e inning voegden de gasten uit Amersfoort hier nog twee punten aan toe. In de 5e inning, waarbij de regen inmiddels steeds heviger uit de hemel kwam vallen, scoorde aangewezen slagman Rayendly Djaoen het Storks punt. Vervolgens hield Mike van den Berg met zijn veld de bezoekers van verder scoren af en na de eerste helft van de 7e inning waarbij de regen steeds heftiger naar beneden viel en de thuisploeg nog minimaal drie slagbeurten te goed zou hebben besloten de scheidsrechter het voor gezien te houden. Voor de Hagenaars derhalve een zure nederlaag die wellicht nog winst op had kunnen leveren. Deze wedstrijd maakt wel duidelijk dat de ploeg van coach Eugene Henson ondanks de nul punten die het aan dit drieluik overhield het verschil met de ploeg uit Amersfoort beslist niet groot is want met wat meer geluk hadden er zomaar één of twee winstpartijen ingezeten. Deze afgebroken wedstrijd nam één uur en driekwartier in beslag.

Pitcher

Mike van den Berg stond in deze afgebroken wedstrijd de hele tijd op de heuvel en gooide in totaal 93 ballen waarvan er 53 als slagbal genoteerd werden. Hij kreeg vier honkslagen,   gooide zesmaal drie slag en tweemaal vier wijd. Het veld van Storks maakte drie fouten.

Honkslagen Storks

Zeven honkslagen noteerde de slagmensen van de thuisploeg wat dus één punt opleverde.         

Korte honkbalstop

Voor de Hagenaars staat er nu een korte stop op het programma. Op 16 juni wordt de competitie weer hervat waarbij de onderste vijf ploegen van de stand elkaar weer driemaal treffen en 31 juli de laatste speeldatum van deze wedstrijden is.        

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos