Dirk Kuijt gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag. Metgod assistent

Donderdagochtend is Dirk Kuijt (41) in het Cars Jeans Stadion  gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer bij ADO Den Haag. De geboren Katwijker heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Residentieclub met een optie voor nog een seizoen en maakt daarmee zijn debuut als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Als voetballer speelde Kuijt voor Quick Boys, FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbache. Daarnaast was de inwoner van Noordwijk goed voor 104 interlands en speelde de voormalige aanvaller meerdere EK’s en WK’s. Na zijn actieve voetbalcarrière, begon Kuijt als assistent-trainer bij 2e divisionist Quick Boys in zijn geboorteplaats. Hierna had de ex-international de eindverantwoording bij de O/21 van Feyenoord. In 2021 legde hij zijn werkzaamheden bij de Rotterdammers neer. Op 20 juni aanstaande begint Kuijt met zijn selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. .      

Bij de presentatie liet Kuijt weten ambitieuze plannen te hebben met zijn nieuwe werkgever.    “ADO Den Haag is een fantastische club die in de Eredivisie thuishoort en als ik daar als coach mijn bijdrage aan kan leveren dan pak ik dat met beide handen aan”.   ADO moet niet in het rechterrijtje maar in het linkerrijtje van de ranglijst staan.  We willen de goede spelers van nu behouden en ons nog het liefst versterken”.         

John Metgod

Kuijt maakte tijdens de persconferentie ook bekend dat John Metgod één van zijn assistenten zal zijn. Metgod  die eerder in 2015 als technisch manager bij de Hofstadclub werkzaam was keert dus nu terug als assistent-trainer.

Tweede assistent

De tweede assistent naast Metgod wordt zeer waarschijnlijk oud-speler Cor Lems alleen wilde Algemeen Directeur Edwin Reijntjes dit nog niet bevestigen.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: ADOfans.nl