Silicon Storks gaat in laatste twee innings nipt onderuit tegen Quick Amersfoort

De honkballers van Silicon Storks zijn donderdagvond aan het drieluik met Quick Amersfoort begonnen. De ploeg uit de Keizerstad had in de stand tot vanavond drie punten meer verzameld dan de Hagenaars.

De eerste ‘thuis’ wedstrijd werd afgewerkt in het Familie Stadion van Curaçao Neptunus in Rotterdam. In de eerste zeven innings werd er niet gescoord in Rotterdam. In de achtste en negende inning kwamen er twee man van de bezoekers over de Haagse thuisplaat waardoor er een 0 – 2 eindstand op het scorebord stond.

Pitchers

Darryl Jamoena was voor de Kijkduinbewoners de startende pitcher hij bleef zes innings staan plus twee man. Hij moest vier honkslagen toestaan wat geen punten opleverde en het Haagse veld speelde gedurende zijn optreden foutloos. Vervolgens was het Johannes Verroen, vorig seizoen nog actief voor de Amersfoorters, die na twee man weer plaats moest maken maar wel één honkslag moest toestaan wat de 0 – 1 voorsprong opleverde voor Quick Amersfoort. Het veld liet Verroen één maal in de steek. Mike van den Berg nam het hierna over maar moest ook weer snel plaats maken zonder dat hij overigens honkslagen dan wel punten tegen had gekregen. Edvin Yrausquin gooide de wedstrijd uit en kreeg in de negende inning  één honkslag tegen wat de eindstand van 0 – 2 betekende.  

Gezamenlijke cijfers

De Haagse pitchers gooiden gezamenlijk 146 ballen waarvan er 86 als strike genoteerd werden. Het veld maakte dit keer slechts één fout en in totaal incasseerde Storks zes honkslagen tegen. 

Honkslagen Storks

Aanvallend kwamen de Schapenatjesduinbewoners tot slechts twee honkslagen.

Overige twee wedstrijden

Komende zaterdag (4 juni) speelt Storks uit in Amersfoort en zondag (5 juni, 1e pinksterdag) wordt het derde en laatste duel van dit drieluik dat om 13.00 uur begint afgewerkt in Kijkduin.                 

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Robert Bos