Na tweede winst op FC Eindhoven wacht nu Excelsior Rotterdam in finale Play-Offs

Na de 2 – 1 winst afgelopen dinsdagavond in Den Haag moesten de Hagenaars zaterdagmiddag in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven de thuisploeg in bedwang zien te houden. Na een 0 – 2 ruststand trokken de bezoekers uiteindelijk met 1 – 2 aan het langste eind. 

1e Helft

Zoals verwacht begon de thuisploeg gelijk fel en vol strijdlust aan de wedstrijd en kreeg na tien minuten een kans via Jort van der Sande ( volgend seizoen NAC Breda) maar hij verprutste deze kans door de bal aan te nemen in plaats van gelijk af te drukken. De bezoekers hadden tot de 16e minuut geen kans gecreëerd maar een diepe bal werd door een Eindhovense verdediger middels een sliding onbedoeld bezorgd bij Samy Bourard die Thomas Verheydt wegstak en hij verschalkte vervolgens doelman Nigel Bertrams met een schuiver in de verre hoek. De Eindhovenaren waren duidelijk aangeslagen en hielden wel het veld overwicht maar mogelijkheden dan wel kansen vielen er nagenoeg niet meer te noteren. Tien minuten na de 0 – 1 werd er een hoge bal in de zestien van de thuisploeg geplaatst en via Sem Steijn die de bal richting Bourard wipte was het Collin Seedorf van de thuisploeg die de bal ongelukkig op zijn hoofd kreeg en zijn doelman het nakijken gaf (0 – 2). Eindhoven oogde hierna nog onrustiger en alleen Charles Andreas Brym kreeg nog een kans maar schoot in de zestien de bal hoog over.

2e Helft

Het eerste gevaar voor de thuisploeg kwam opvallend genoeg uit een corner van de Hagenaars. De trap van Steijn werd verwerkt waarna Eindhoven een counter inzette met drie man tegenover één overgebleven verdediger van de bezoekers. Jasper Dahlhaus treuzelde echter te lang waardoor hij de uitbraak om zeep hielp. Twintig minuten voor tijd was Loey Sleegers dichtbij met zijn poging maar doelman Hugo Wentges wist de stift van de middenvelder weg te boksen. Een klein kwartier voor tijd was Steijn met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal dicht bij de 0 – 3. Vlak voor tijd deed de thuisploeg toch nog wat terug met een kopbal goal van aanvoerder Mawouna Amevor na een uitstekende voorzet van invaller Justin Ogenia. Verder kwamen de gastheren niet en versloeg de ploeg van trainer Giovanni Franken opnieuw een tegenstander in deze Play-Offs met de cijers van 2-1.

Finale Play-Offs

Doordat Excelsior Rotterdam later op de avond opnieuw te sterk was voor het nu uit de Eredivisie gedegradeerde Heracles Almelo (3 – 1) moeten de Hagenaars nu met de Rotterdammers uit gaan maken wie volgend seizoen terugkeert in de Eredivisie. Komende dinsdag (24 mei) om 20.00 uur gaat ADO op bezoek in Rotterdam en het allesbeslissende tweede duel wordt zondag 29 mei om 18.00 uur afgewerkt in het Cars Jeans Stadion.         

Karakteristieken

FC Eindhoven – ADO Den Haag:

Scoreverloop: 16e min. 0 – 1 Verheydt, 26e min. 0 – 2 Seedorf (ed), 89e min. 1 – 2 Amevor)

Gele kaarten:  –

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Toeschouwers: 4.200

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Amevor, Peijnenburg, Van Son (46/Rácz), Dahlhaus (61/Ogenia), Van der Sande (61/de Meij), Sleegers, De Keersmaecker, Brym,(87/van Rosmalen), Vermeulen, Seedorf (46/Bogaers)


Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Matthys, Kemper, Klas, Pires, Verheydt (87/Struick), Bourard (65/Komljeenovic) Asante,Breinburg (70/Puclin), Amofa, Catic, Steijn (87/Reemst)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADO fans.nl