HRC verliest ruim van DIOK

Voor het (50) jarige DIOK stond er een finaleplaats op het spel, voor HRC de eer en een sportieve plicht ten opzichte van de andere teams die nog zicht op de finale hadden.

Met veel volk langs de lijn en een kampioenswedstrijd binnen bereik kwam DIOK flitsend uit de startblokken. Al na 3 minuten drukten ze een try (geen conversie 5 – 0). Maar HRC was niet van plan overlopen te worden en Lorenzo Groos drukte het ovaal kort daarna in de hoek achter de lijn (Geen conversie 5 -5). Weer een paar minuten later volgde er een flitsende Haagse aanval die eindigde in een try  van Duarte van Gijzelen (geen conversie 5 – 10). Reden voor DIOK om aan te zetten en een try onder de palen te drukken die natuurlijk geconverteerd werd ( 19-10). Den Haag zetten vervolgens aan en had meerdere mooie aanvallen die tot twee keer toe middels een noodgreep (wegslaan van de bal) door DIOK werden gestuit. De twee gele kaarten (intentional knock on) en dus twee man minder tegen het einde van de eerste helft wist HRC dat aan voorwaarts gewicht wat minder in de schaal legde dan DIOK echter niet optimaal te benutten. In eerste instantie drukte Bas in de hoek na een mooie crosskick van Michel van HRC nog een try na een mooie cross Kick. De conversie werd gemist 19-15 maar daarna wist DIOK op slag van rust een try te drukken (conversie gemist 24-15)

De tweede helft opende met een Try voor HRC! Lorenzo Groos drukte de bal onder de palen na een schitterende break  van Jordy Hop. Lorenzo kickt ook de conversie raak en HRC sluit weer aan 24-22.

Het thuis team moet echte winnen en de voorwaartsen worden keer op keer in stelling gebracht. Dat resulteert in een volgende try van  DIOK, met conversie 31-22

HRC krabbelt vervolgens toch nog weer terug met een penalty die Lorenzo Groos door door de palen kickt 31-25, maar het zware ervaren team van DIOK weet daarna toch nog 2x tot scoren te komen. Dat bracht de eindstand op 45-25.

Spannend! De afstand tussen beide teams op de ranglijst was niet te zien en het feit dat HRC met zo veel jonge (lichte) eigen jeugd op deze wijze partij kan geven tegen een van de finalisten uit de ereklasse geeft hoop.

Redactie: HRC
Foto: Archief