KVS/Maritiem wint eerste kruisfinalewedstrijd

In een sfeervolle Blinkerd is KVS/Maritiem de kruisfinale gestart met een 25-20 overwinning op Rohda. Of het positieve verschil van 5 doelpunten voldoende is voor promotie naar de Hoofdklasse moet zaterdag blijken als beide teams elkaar weer treffen in Amsterdam voor de return.

Voor KVS coach André Kuipers was het flink puzzelen voor aanvang van de wedstrijd tegen Rohda. Om verschillende redenen kon de trainer/coach geen beroep doen op de zusjes Larissa en Celeste Lazarom, Fleur van der Ende en Jill Buytelaar. Kuipers startte daardoor noodgedwongen met Corine van Veen en Indy Peeters uit KVS 2 en moest zelfs een beroep doen op Maaike Merx (ass.trainer KVS 2) om de reservebank aan te vullen

De mutaties brachten KVS kennelijk niet van de wijs want na amper 10 tellen had Gijs Gillissen al voor de 1-0 gezorgd. KVS, dat vooraf door de kenners als favoriet werd bestempeld, maakte meteen duidelijk dat er voor de Amsterdammers weinig te halen viel getuige een snelle 4-1 voorsprong. Daar dachten de Amsterdammers echter anders over want met name dankzij de lichtvoetige Jessica Vermeulen (7 treffers totaal) bleef Rohda keurig in het spoor van KVS (5-5). Na een time-out van KVS waren de tactische aanwijzingen helder want KVS liep uit naar een 11-5 voorsprong. Toch gaf Rohda niet op en bleef strijden met een ruststand van 14-11 tot gevolg.

Het spelbeeld na rust veranderde niet veel van dat van de eerste helft. Als KVS wist uit te lopen kroop Rohda toch weer dichterbij waardoor het gat gedurende de 2e helft schommelde tussen 3 en 5 treffers. In een sportief duel onder leiding van een uitstekend arbitraal duo (Laban en van Beek) zette KVS in de slotfase alles op alles om met een zo groot mogelijk verschil naar Amsterdam af te reizen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 25-20 in het voordeel van de supervissen uit Scheveningen. De return wordt gespeeld op 16 april om voor één van beide teams promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.

Redactie: KVS Korfbal

Foto’s: Eric van der Ende