ZVV Den Haag vrouwen wint van Drachtster Boys/HR Piping

DEN HAAG – De Haagse Futsal eredivisionist ZVV Den Haag won afgelopen vrijdag in de Breedtesporthal van Sportcampus Zuiderpark knap met 3-1 van het Friese Drachtster Boys/HR Piping. Bij de rust stond het nog 0-0.

ZVV Den Haag begon zeker in de hele eerste helft heel erg stroef en het was dan ook niet vreemd dat de rust werd bereikt met een teleurstellende brilstand. Mede door goed handelend optreden van de uitblinkende sluitpost Lisa Franken incasseerde de Haagse ploeg geen tegentreffers. Pas in de tweede helft begon de ploeg van René Havermans te voetballen. In de rust benadrukte het trainersduo Havermans en Jeffrey Brand nogmaals de noodzaak om goed bij de les te blijven en de basisafspraken goed na te komen. Tien minuten na rust schoot de fysiek sterke Lavinia Poku de verlossende openingstreffer binnen, 1-0. Een minuutje later was Esmeralda van den Heerik trefzeker met een werkelijk wonderbaarlijke wereldgoal van zeer grote afstand, 2-0.

Drachtster Boys onder aanvoering van de subliem keepende en meevoetballende Oranje zaalvrouwen keepster Anna Reitsma kwam direct daarna langszij. Het was Sietske-Nyncke Zijlstra die de 2-1 de Friese ploeg dichterbij bracht. Drachtster Boys ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar ZVV Den Haag raakte niet van slag bleef overeind. Sterker nog, onze sluwe teamcaptain Priscilla de Vos reageerde – met nog een minuut te spelen – heel alert op een nonchalante pass van de meevoetballende Anna Reitsma. De Haagse aanvoerster passeerde vervolgens knap de vertwijfelde sluitpost en schoot de bal fraai en simpel in het verlaten doel, 3-1.

ZVV Den Haag counterde in de laatste seconden van de wedstrijd nog eenmaal via linkerkant. De technisch vaardige Larissa Boerenstam ontving dankbaar een slimme pass van Esmeralda van den Heerik, omzeilde knap haar directe tegenstander en zette haar vizier op scherp. Helaas ging haar schot voorlangs. En toen het eindsignaal direct daarop klonk, haalde ZVV Den Haag opgelucht adem en waren staf, selectie en supporters van de Haagse eredivisionist blij dat de drie punten in de residentie bleven.

Wedstrijdkarakteristieken

ZVV Den Haag Vrouwen 1 vs Drachtster Boys / HR Piping Vrouwen 1 eindstand 3-1 ruststad 0-0.