WHC/Hercules verslaat Feyenoord

In een ’lekker’ gevuld Loosduinen stonden gisteren de vlaggenschepen van WHC/Hercules en Feyenoord tegenover elkaar. Op affiche een aantrekkelijk duel waarbij de handballiefhebber hopelijk kon rekenen op veel spanning en spektakel.

De thuisfavorieten hadden een week eerder in en tegen Volendam (2) aardig wat zelfvertrouwen kunnen kweken en dat was ook goed te merken aan de gedreven wijze waarop de gestarte basis van coach Richard Rijkens in de eerste minuten opponent Feyenoord tegemoet trad. Onder aanvoering van Daan de Koning werd de verdediging stevig op z’n plek gezet waardoor de bezoekers al meteen in de problemen kwamen om aanvallend een bres te slaan. De tegenaanval werd in de meeste gevallen geleid door ‘jonkie’ Koen Houdijk, die z’n maatjes weer prima in stelling bracht dan wel zelf een opening in de verdedigingslinie vond. En als Feyenoord hierdoor wel eens aan de noodrem moest trekken, was de midopbouwer natuurlijk de aangewezen persoon om vanaf 7 meter feilloos tot 5x toe (100% score) af te ronden.

Feyenoord deed zeker in de 1e helft af en toe nog een duit in het zakje en liet ook enige malen knappe hoogstandjes zien waardoor ze ook nog enkele keren een kleine voorsprong namen maar de mooiste treffer was weer een vliegertje in de 19e minuut van de eerste helft, opgezet door Ziggy Eijsenring en fraai afgerond door Lars Vogelaar, identiek aan het vliegertje dat deze hoofdrolspelers ook vorige week in Volendam aan het, voornamelijk Volendamse, publiek voorschotelde.

De 1e helft werd door de van een langdurige blessure teruggekeerde Tom Scheepmaker op 14-12 afgesloten. Er leek dus nog van alles mogelijk maar al snel na rust gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot dankzij een uitstekende sluitende muur aan Haagse zijde en doortastende aanvallers die zich naar hartenlust konden uitleven waarbij de mooiste treffer in de 2e helft o.i. toch wel de break out van de weer voortreffelijk keepende Stefan Stapper op Jonah Baak, die zeer koeltjes de ‘arme’ sluitpost van Feyenoord het nakeken gaf.

Feyenoord gooide halverwege de 2e helft de handdoek in de ring en na 60 minuten kreeg het combinatieteam, waarbij ook de reserves nog de nodige speelminuten kregen, terecht een groot applaus van de fans die zich prima hadden vermaakt, eindstand 31-19.

Volgende week staat de kraker tegen de nummer 3 in de eredivisie, BFC op de agenda. Voor de selectie van Rijkens & De Koning een nieuwe graadmeter of de huidige vorm ook tegen de toppers in deze klasse resultaat kan brengen.

Redactie: PR WHC/Hercules
Foto’s: Michel Finkelnberg – Meer foto’s op SportSnap