Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag vrouwen

Na het mislopen van de bekerfinale richt ADO Den Haag Vrouwen de aandacht weer op het slot van de Eredivisie. Vrijdag 25 maart is SC Heerenveen de volgende tegenstander. Beide elftallen speelden al veertigmaal tegen elkaar in de competitie. De Haagse ploeg zegevierde 24 keer, terwijl de Friese club zesmaal won. Tien duels eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen zegevierde SC Heerenveen in eigen huis met 1-0, terwijl het elftal van Sjaak Polak met dezelfde cijfers in Den Haag won.

Dit seizoen wist SC Heerenveen nog slechts drie duels winnend af te sluiten. Na zes nederlagen in de laatste acht speelrondes staat de ploeg met veertien punten uit achttien wedstrijden op de voorlaatste plaats. De huidige reeks van drie ongeslagen wedstrijden begon voor ADO Den Haag Vrouwen met de thuiszege op de komende tegenstander. Met 24 punten uit achttien duels staat de Residentieclub op de vijfde plaats.

“De teleurstelling was zeker groot, er had meer ingezeten,” blikt Romy Speelman (foto) terug op de nederlaag tegen PSV in de halve finale van de KNVB Beker. “Het was ook een zware week, met twee pittige wedstrijden. We hebben maandag een hersteltraining gehad. Hierin praten we ook altijd nog even na over de wedstrijd. Daarna moet de knop om naar de volgende wedstrijd, zeker met oog op de periodetitel, wat een plek in de Eredivisie Cup betekent.”

De 21-jarige speelster keerde afgelopen zomer van FC Twente terug naar ADO Den Haag Vrouwen en speelde dit seizoen bijna alle officiële wedstrijden. “Het is vooral een seizoen waarin ik zelf nog wat wisselvallig ben. Dit is heel logisch na twee jaar bijna niet spelen. Toch heb ik het bij ADO Den Haag Vrouwen weer heel erg naar mijn zin gekregen en begin ik steeds beter in vorm te raken. Ik heb ook het gevoel dat ik de laatste periode echt wat voor het team kan betekenen. Dat is heel fijn.”

Momenteel staat ADO Den Haag Vrouwen met vier punten uit twee wedstrijden virtueel bovenaan de derde periode, aangezien FC Twente en Ajax al een periodetitel op zak hebben. “De vorige uitwedstrijd tegen SC Heerenveen speelden we eigenlijk heel goed en creëerden we superveel kansen. We beloonden onszelf toen niet. Ik hoop dat we dat deze wedstrijd wel doen, maar we zullen het zeker niet cadeau krijgen.”

De wedstrijd SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 25 maart gespeeld op Sportpark Skoatterwâld. Aftrap is om 19:30 uur.

Redactie: Ivo Schimmel
Foto: Ashton Tokromo